Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Συγκριτική μελέτη τουριστικής κίνησης μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης

ΣΕΤΕ: Συγκριτική μελέτη τουριστικής κίνησης μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης

Πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΕΤΕ, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τη συγκριτική του μελέτη σχετικά με την τουριστική κίνηση μεταξύ της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης που έγινε με την χορηγία […]

Πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΕΤΕ<.>, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τη συγκριτική του μελέτη σχετικά<...> με την τουριστική κίνηση μεταξύ της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης που έγινε με την χορηγία της Aegean Airlines.
Η μελέτη ξεκινάει με την ανάλυση της προσφοράς, όπως ξενοδοχειακό δυναμικό, υποδομή συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού, ανάλυση των λιμανιών και των αερολιμένων. Συνεχίζει με την ανάλυση της ζήτησης όπου αναφέρονται στοιχεία για τις διανυκτερεύσεις στις δύο πόλεις, τις αφίξεις, την πληρότητα των ξενοδοχείων, και την κίνηση των αεροδρομίων. Τέλος, παρουσιάζονται οι προοπτικές και τα προβλήματα της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης, όπως και ορισμένα συμπεράσματα.
Η μελέτη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ερευνητικής δραστηριότητας του Συνδέσμου, η οποία για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει επίσης τη μελέτη για τη Φορολογία του Ελληνικού Τουρισμού, η οποία έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μελέτη αυτή είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.
Στο πλαίσιο επίσης της μελέτης των ανταγωνιστικών για τη χώρα μας τουριστικών προορισμών, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της Αιγύπτου. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρωτογενής έρευνα και το μεγαλύτερο μέρος της δευτερογενούς και τώρα βρίσκεται στη φάση επεξεργασίας των στοιχείων. Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη στα μέσα του Ιουνίου.
Το επόμενο αντικείμενο έρευνας και μελέτης του Συνδέσμου για αυτή τη χρονιά είναι η απασχόληση στον Τουρισμό. Η μελέτη αυτή σκοπεύει να καταγράψει ποσοτικά και ποιοτικά την προσφορά και ζήτηση της απασχόλησης στις τουριστικές δραστηριότητες, να διερευνήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ απασχόλησης και τουριστικής κίνησης καθώς και να προτείνει μέτρα και πολιτικές για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024