Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτα επίπεδα προ δύο ετών τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Στα επίπεδα προ δύο ετών τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Καμία βελτίωση δεν εμφανίζουν τα επίπεδα ασφαλείας των αμερικάνικων αεροδρομίων, αφού σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφαλείας τους βρίσκονται στα επίπεδα προ δύο ετών. Το 2003, οι ερευνητές έλεγαν ότι τα […]

Καμία βελτίωση δεν εμφανίζουν τα επίπεδα ασφαλείας των αμερικάνικων αεροδρομίων, αφού σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφαλείας τους<...> βρίσκονται στα επίπεδα προ δύο ετών.

Το 2003, οι ερευνητές έλεγαν ότι τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ελαστικά, αφού είναι πιθανό κάποιος να περάσει από τον έλεγχο μαχαίρια, όπλα και ψεύτικες βόμβες.

Σε μια νέα έρευνα, το Office of Inspector General του Department of Homeland Security, DHS, αναφέρει οι υπάλληλοι ελέγχου αποσκευών των αεροδρομίων δουλεύουν σκληρά, αλλά μένουν πίσω εξαιτίας της τεχνολογίας.

Όπως εξηγεί η έρευνα “παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα αυτών των υπαλλήλων αντιλαμβάνεται τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντα τους, ωστόσο η αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να μεγιστοποιηθεί χωρίς την συμβολή και την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 4 Φεβρουαρίου, αν και δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αεροδρομίων, στα οποία διεξήχθη, καθώς ούτε και ο αριθμός των όπλων, που πέρασαν τον έλεγχο χωρίς να εντοπιστούν.

Να σημειωθεί ότι περίπου 30 εκατ. δολάρια έχουν δεσμευτεί για την αγορά και εγκατάσταση 147 μηχανισμών εντοπισμού εκρηκτικών υλών στα 40 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ, ενώ 174 εκατ. δολάρια είναι στον προϋπολογισμό του 2005 για την έρευνα και την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας.
Εντωμεταξύ, η πρόσφατη απαγόρευση των ΗΠΑ για μεταφορά αναπτήρων δέχεται έντονη κριτική από τους ειδικούς της πολιτικής αεροπορίας.

Ο κ. Chris Yates του Jane`s Transport σχολιάζοντας την παραπάνω απαγόρευση είπε ότι “δεν πρόκειται να κάνει κάτι το αποτελεσματικό, αφού δεν περιλαμβάνει τα σπίρτα. Το μόνο που θέλει να πετύχει η Κυβέρνηση με την νέα αυτή απαγόρευση είναι να πείσει το κοινό ότι κάτι γίνεται στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής πολιτικής, που έχει υιοθετηθεί”. “Εξάλλου”, όπως ανέφερε “ο Richard Reid π.χ., που προσπάθησε να αναφλέξει τα εκρηκτικά, που είχε κρυμμένα στο παπούτσι του κατά τη διάρκεια πτήσης από το Παρίσι στο Μαϊάμι, χρησιμοποίησε σπίρτα.

Από την άλλη, τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας έγιναν πιο ελαστικά προχτές (25 Απριλίου), επιτρέποντας στους επιβάτες να κουβαλούν μαζί τους αιχμηρά αντικείμενα συγκεκριμένου μεγέθους, όπως επίσης και νυχοκόπτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024