Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘέματα οδικής ασφάλειας απασχολούν σοβαρά τους Αμερικάνους ταξιδιώτες

Θέματα οδικής ασφάλειας απασχολούν σοβαρά τους Αμερικάνους ταξιδιώτες

Την προσοχή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας έχουν στρέψει τον τελευταίο καιρό οι Αμερικάνοι ταξιδιώτες,καθώς ο αριθμός των ταξιδίων με αυτοκίνητο, που έχουν σχεδιάσει για το φετινό καλοκαίρι είναι μεγαλύτερος […]

Την προσοχή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας έχουν στρέψει τον τελευταίο καιρό οι Αμερικάνοι ταξιδιώτες,<...>καθώς ο αριθμός των ταξιδίων με αυτοκίνητο, που έχουν σχεδιάσει για το φετινό καλοκαίρι είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Όπως, μάλιστα, κατέδειξε έρευνα, οι Αμερικάνοι θεωρούν αποτελεσματικά μέσα για την προστασία τους, σε περίπτωση ατυχήματος, τις ζώνες ασφαλείας, τον ατσάλινο σκελετό του αυτοκινήτου, τους αερόσακους και τις ατσαλένιες εσωτερικές μπάρες.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα, που έγινε σε 1.000 ενήλικα άτομα από την εταιρία Harris Interactive για λογαριασμό του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Σιδήρου και Ατσαλιού, κατέδειξε ότι στην ερώτηση ποιο υλικό κατασκευής αυτοκινήτου παρέχει την καλύτερη προστασία, το 83% απάντησε το ατσάλι, ενώ ακολούθησαν με πολύ μικρότερα ποσοστά το πλαστικό και το fiberglass. Όσον αφορά στην προστασία των επιβατών, το 82% των ερωτώμενων θεωρεί τις ζώνες ασφαλείας αποτελεσματικές, το 67% τον ατσάλινο σκελετό του αυτοκινήτου, το 63% τους αερόσακους και το 59% τις ατσαλένιες εσωτερικές μπάρες.

Επίσης, όπως αποκάλυψε η έρευνα, αριθμό – ρεκόρ ταξιδίων θα πραγματοποιήσουν φέτος οδικώς οι Αμερικάνοι, με αποκορύφωμα την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή σημειώνονται και τα περισσότερα οδικά ατυχήματα. Σύμφωνα, μάλιστα με τις ετήσιες προβλέψεις της Travel Industry Association of America (TIA) και της American Automobile Association (AAA), φέτος οι Αμερικάνοι θα πραγματοποιήσουν 2,1% περισσότερα ταξίδια με αυτοκίνητο, παρά τις υψηλές τιμές της βενζίνης. Ειδικότερα, 4 στα 5 ταξίδια αναψυχής θα πραγματοποιηθούν με το αυτοκίνητο, όπως συμπέραναν οι ερευνητές.

“Εμείς στην βιομηχανία ατσαλιού είμαστε παθιασμένοι με την αυτοκινητιστική ασφάλεια, και η ατσάλινη κατασκευή του αυτοκινήτου είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για τους οδηγούς και τους επιβάτες τους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Bill Heenan, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανακύκλωσης Ατσαλιού AISI. “Επιπλέον”, συμπλήρωσε, “πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου, που πραγματοποιήθηκε σε 2.400 διπλωματούχους οδηγούς, αποκάλυψε πως ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η ενασχόληση του οδηγού με άλλες δραστηριότητες, την ώρα της οδήγησης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση σοβαρότατου ατυχήματος”. Μάλιστα, πολλοί από τους συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι την ώρα της οδήγησης ασχολούνται παράλληλα με άλλες δραστηριότητες, όπως να καταναλώνουν φαγητά ή ποτά, να διαβάζουν ή ακόμα και να μιλούν στο κινητό τηλέφωνο.

“Θέλουμε οι οδηγοί να είναι επικεντρωμένοι στο δρόμο και καλό θα ήταν αυτό το καλοκαίρι να είμαστε όλοι περισσότερο προσεχτικοί, χαλαροί και ευγενικοί” κατέληξε ο κ. Heenan.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024