Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑφιέρωμα της Le Monde για την κατάσταση στη Μύκονο και την Ελλάδα
Υποδομές

Αφιέρωμα της Le Monde για την κατάσταση στη Μύκονο και την Ελλάδα

Σε βίντεο της η γαλλική εφημερίδα Le Monde κάνει ένα αφιέρωμα για την κατάσταση στην Ελλάδα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Αφιέρωμα έκανε η γαλλική Le Monde για την κατάσταση στην Ελλάδα όπου περιγράφει μια σειρά από τεράστια κρουαζιερόπλοια που προσπαθούν να δέσουν σε ένα μικρό λιμάνι και φυσικά δημιουργούν μποτιλιάρισμα.

Αυτό που βλέπετε, περιγράφει το βίντεο,  είναι μια συνηθισμένη πλέον σκηνή στη Μύκονο στην Ελλάδα όπως και στις υπόλοιπες Κυκλάδες, την  Πάρο, τη Νάξο ή ακόμα και τη Σαντορίνη, όπου η παρέλαση των κρουαζιερόπλοιων έχει γίνει σχεδόν αδιάκοπη.

Πέρυσι σχεδόν επτακόσιες χιλιάδες τουρίστες αποβιβάστηκαν με πλοίο στις αμμώδεις παραλίες της Μυκόνου και συνολικά δύο εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν τις διακοπές τους στο νησί, δηλαδή διακόσιες φορές ο αριθμός των κατοίκων!!!!

Ο μαζικός τουρισμός, όπως αυτός των κρουαζιερόπλοιων, έχει επιβλαβείς συνέπειες, πρώτα από όλα για το περιβάλλον γιατί αυτά τα πλοία μολύνουν πολύ απορρίπτοντας και απόβλητα. Το θέμα της παροχής νερού είναι πολύ σοβαρό γιατί αυτά τα νησιά είναι ήδη πολύ ξηρά και δεν έχουν αρκετό νερό για τον ντόπιό τους πληθυσμό και έτσι τα κρουαζιερόπλοια επικρίνονται ιδιαίτερα. Παρά τη ρύπανση που δημιουργούν οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων τελικά φέρνουν ελάχιστα οφέλη στα νησιά αφού δεν παραμένουν τουλάχιστον σε ξενοδοχεία.

Και συνεχίζει το αφιέρωμα αναφέροντας ότι «Αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι λίγο κολλημένη. Ο τουρισμός είναι απαραίτητος για τη χώρα που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της και ένας στους πέντε ανθρώπους εργάζεται στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Σε εθνικό επίπεδο είναι λίγο περίπλοκο γιατί η ελληνική κυβέρνηση βγαίνει από μια πολύ σημαντική οικονομική κρίση και έτσι θέλει να τονώσει την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας. Δεν έχουν ληφθεί πολύ ριζικά μέτρα, κυρίως μέτρα υποδομής όπως κέντρα διάθεσης απορριμμάτων στα νησιά, δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης νερού, και άλλα.

Και τελειώνοντας αναφέρει το βίντεο ότι οι προβλέψεις κλίνουν μάλλον προς την αύξηση του αριθμού των τουριστών τα επόμενα χρόνια, ώστε η Αμοργός, για παράδειγμα, ένα μικρό παραδεισένιο νησί όπου γυρίστηκε το μεγάλο μπλε του Luc Besson o Δήμαρχος επιθυμεί να χτίσει ένα νέο λιμάνι για να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα πλοία, ενώ άλλοι δήμοι προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πράγματα και να περιορίσουν τη ροή των τουριστών όπως στη Σαντορίνη όπου ένα όριο οκτώ χιλιάδων ατόμων ημερησίως έχει οριστεί για αποβίβαση μέσω πορθμείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024