Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΑναμένεται άμεσα κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό
Τουρισμός και οικονομία

Αναμένεται άμεσα κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα πρέπει να έχουν λυθεί πριν φτάσουμε στο άνοιγμα όλων των τουριστικών καταλυμάτων και την υποδοχή τουριστών είτε από την ενδοχώρα είτε από το εξωτερικό, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο της για τον τουρισμό, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. “Δε θεωρούμε την φετινή χρονιά χαμένη. Δεν θα είναι χρονιά ρεκόρ αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα θα διεκδικήσει κομμάτι”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η οικονομία δείχνει καλά σημάδια παρά τα αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Για την άρση των μέτρων ο υπουργός επανέλαβε ότι “τον ρυθμό χαλάρωσης θα μας τον πουν οι ειδικοί”.

Στ. Πέτσας: ‘Το μεγαλύτερο πρόβλημα και μέριμνά μας σε ό,τι αφορά στην οικονομία, είναι ο τουρισμός’
Σε συνέντευξή του σήμερα στον στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος κ. Στέλιος Πέτσας, σημείωσε: “Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, εβδομάδα με εβδομάδα, 15μερο με 15μερο, πάντα με περιορισμούς και με τη νέα κανονικότητα που συνδέεται με τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Σιγά σιγά, μέχρι τέλος Μαΐου, μέσα Ιουνίου, θα έχουμε επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα και τη μεγαλύτερη μέριμνά μας σε ό,τι αφορά την οικονομική δραστηριότητα, είναι στον τουρισμό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να έχουν λυθεί πριν φτάσουμε στο άνοιγμα όλων των τουριστικών καταλυμάτων και την υποδοχή τουριστών είτε από την ενδοχώρα είτε από το εξωτερικό”.

Ειδικά για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι “σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράξουμε όλα όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και έχουμε καιρό μπροστά μας να επισκεφθούμε και τα χωριά μας που δεν επισκεφθήκαμε φέτος το Πάσχα. Δε χρειάζεται να έχουμε μια απότομη διασπορά που θα μπορούσε να προέλθει σε πολλές περιοχές της χώρας, που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, από μετακίνηση ανθρώπων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ή από άλλα αστικά κέντρα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024