Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟλοένα και περισσότεροι Ιρλανδοί προτιμούν Ελλάδα για διακοπές
Προβολή

Ολοένα και περισσότεροι Ιρλανδοί προτιμούν Ελλάδα για διακοπές

Η ανάρτηση του περιεχομένου των 8 Ιρλανδών influencers ξεκίνησε ήδη και βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την επεξεργασία και την κατάλληλη παρουσίαση του περιεχομένου.

Η Ελλάδα ως ιδανικός προορισμός διακοπών συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των Ιρλανδών επισκεπτών έναντι των ανταγωνιστών της.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ιρλανδικής Στατιστικής Αρχής (CSO), η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση στις προτιμήσεις των Ιρλανδών ταξιδιωτών, ενώ πρόσφατα στοιχεία δείχνουν τη μεγάλη διαφορά της Ελλάδας με την Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, γεγονός που πιστοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες αύξησης των τουριστικών μεγεθών στην εν λόγω αγορά. Υπογραμμίζεται επίσης η σημαντική αύξηση ποσοστού 23% που είχε η Ελλάδα το 2022 σε σχέση με το 2019 (που θεωρείται η καλύτερη χρονιά) αλλά και η αύξηση κατά 53% σε σχέση με το 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας διοργάνωσε ομαδικό ταξίδι εξοικείωσης (press trip) σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από 27 ως 31 Μαΐου 2023 για οκτώ Ιρλανδές influencers οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού .

Στόχος του ταξιδιού η περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας-και συγκεκριμένα των προορισμών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης-ως ιδανικών προορισμών διακοπών ήλιου – θάλασσας, γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού και η προβολή τους σε στοχευμένα -νεανικά κατά βάση- κοινά της Ιρλανδικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε η ευκαιρία σε οκτώ Ιρλανδές influencers να έρθουν σε επαφή και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού (γαστρονομικός τουρισμός, οινοτουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός).

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν:

  • ξεναγήσεις σχετικές με τον πολιτιστικό πλούτο της Θεσσαλονίκης,
  • επισκέψεις οινογνωσίας και γευσιγνωσίας για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Θεσσαλονίκης, σε οινοποιία και πρότυπες μονάδες παραγωγής παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων,
  • κρουαζιέρα γύρω από το Άγιο Όρος και
  • δραστηριότητες «city-break» και «ήλιου-θάλασσας», στα οποία η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική αντίστοιχα θεωρούνται από τους κύριους και ελκυστικότερους ελληνικούς προορισμούς.

Το ταξίδι εξοικείωσης ήταν σε συνέχεια της εκδήλωσης/παρουσίασης της Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής που έκανε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας στο Δουβλίνο τον Μάιο του 2022, με στόχο την ενίσχυση της Ιρλανδικής αγοράς, η οποία διακρίνεται ως αγορά υψηλών εισοδημάτων κατ’ επέκταση και τουριστικής δαπάνης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023