Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΔιπλασιάζεται το όριο για την απόκτηση «Χρυσής Βίζας» σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας
Τουρισμός και οικονομία

Διπλασιάζεται το όριο για την απόκτηση «Χρυσής Βίζας» σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας

Εξαιρούνται από το όριο των 500.000 ευρώ τα ανατολικά και τα δυτικά προάστια της ΑΘήνας, όπως επίσης και ο Πειραιάς, ενώ αντιθέτως εντάσσονται τα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής.

Νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να προωθήσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση, που θα προβλέπει την επιβολή ορίου 500.000 ευρώ για την εξασφάλιση άδειας παραμονής μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα», σε περιοχές όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Όσον αφορά στην Αττική και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε είπε ότι θα εξαιρεθούν από το όριο των 500.000 ευρώ τα ανατολικά και τα δυτικά προάστια, όπως επίσης και ο Πειραιάς, ενώ αντιθέτως θα ενταχθούν τα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Για τις άλλες περιοχές θα παραμείνει το όριο των 250.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, με το νέο καθεστώς είναι πιθανό να επιτραπεί η εξασφάλιση άδειας σε ακριβές περιοχές και μέσω της αγοράς έως δύο διαμερισμάτων (π.χ. αξίας 250.000 ευρώ έκαστο), αρκεί αυτά να βρίσκονται στο ίδιο ακίνητο.

Όπως σημείωσε ο αναπλ. υπουργός, στόχος είναι να αναδειχθούν και άλλες περιοχές της χώρας, όπου μπορούν να κατευθυνθούν τα επενδυτικά κεφάλαια, εκτός από αυτές που μέχρι τώρα συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά στον χρόνο εφαρμογής της ρύθμισης, θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις αρχές του 2023 για την υπογραφή προσυμφώνων για αγορά ακινήτων, με βάση το σημερινό καθεστώς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023