Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηEE: Mπλοκάρισμα της εξαγοράς από την Booking του Etraveli
Εξαγορές

EE: Mπλοκάρισμα της εξαγοράς από την Booking του Etraveli

Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι η συμφωνία θα εδραιώσει τη θέση του αμερικανικού ταξιδιωτικού ιστότοπου στην αγορά και θα βλάψει τους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με πηγές και δημοσιεύματα των “Financial Times“, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να αρνηθούν την προσφορά 1,63 δισ. ευρώ του αμερικανικού διαδικτυακού ταξιδιωτικού κολοσσού Booking Holdings για την εξαγορά του σουηδικού ομίλου Etraveli. Η κύρια ανησυχία τους περιστρέφεται γύρω από την πιθανή εδραίωση της κυριαρχίας της Booking στην αγορά και τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της στους ανταγωνιστές.

Η επίσημη απόφαση ενδέχεται να μην βγει μέχρι το τέλος του μήνα. Η Booking Holdings πιθανότατα θα ασκήσει έφεση, σύμφωνα με πηγές, και η Booking.com θα ανακοινώσει στη συνέχεια την επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας της με τον Όμιλο eTraveli έως το 2028.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021, η Booking δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να αγοράσει την Etraveli, μητρική εταιρεία δημοφιλών εμπορικών σημάτων FlightNetwork, GoToGate, MyTrip και SuperSaver, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του ομίλου private equity CVC Capital Partners, από το 2017.

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ τρέφουν ανησυχίες ότι η συγχώνευση μεταξύ της Booking και του Ομίλου Etraveli, που απευθύνεται αποκλειστικά σε εξειδικευμένες πτήσεις, θα οδηγήσει σε ακόμη πιο έντονο μονοπώλιο στον ταξιδιωτικό κλάδο, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά άλλους παράγοντες του κλάδου.

Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έδωσε το “πράσινο φως” για την εξαγορά πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι το ETraveli Group, με πάνω από 1.000 εργαζομένους και πάνω 20 γραφεία σε όλο τον κόσμο, έχει παρουσία και στην Ελλάδα (e-Travel S.A.).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024