Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚυρ. Μητσοτάκης: Στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα 'open for business' την 1η Ιουλίου
Τουριστική πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα 'open for business' την 1η Ιουλίου

Ένα ποσοστό περίπου 10% (στις αφίξεις τουριστών), αποτελεί πολύ μεγάλη συρρίκνωση της δραστηριότητας, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του στο CNN και τον απεσταλμένο του δικτύου στην Αθήνα Nic Robertson ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα θα μπορέσει να έχει τουρίστες φέτος το καλοκαίρι “αν συμφωνήσουμε σε πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ας ελπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι θα κάνουν ένα τεστ πριν πετάξουν (είτε τεστ αντισωμάτων είτε μοριακό τεστ με τη μέθοδο PCR) και στη συνέχεια θα υπάρχει στενή παρακολούθηση. Και τότε, φυσικά, η τουριστική εμπειρία φέτος το καλοκαίρι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με τήρηση των αποστάσεων. Ίσως να μην υπάρχουν ανοιχτά μπαρ, να μην υπάρχει συνωστισμός, αλλά και πάλι θα μπορείτε να έχετε μια εξαιρετική εμπειρία στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η παγκόσμια επιδημία θα βρίσκεται σε καθοδική τροχιά. Αλλά στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι’αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα”.

Και συνέχισε: “Αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια. Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό. Γιατί, ξέρετε, επί δέκα χρόνια, ήμασταν ο σάκος του μποξ για την Ευρώπη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024