Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Μεγαλύτερο φέτος το πρόβλημα εύρεσης κατάλληλου προσωπικού
Τουριστική Πολιτική

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Μεγαλύτερο φέτος το πρόβλημα εύρεσης κατάλληλου προσωπικού

OLOMELEIA

Με την παρουσία τοπικών φορέων του νομού Χανιών και ενημέρωση για την εξέλιξη της φετινής σεζόν πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στα Χανιά.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε όλους τους νομούς της Κρήτης, πραγματοποίησε την ολομέλεια μηνός Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Avra Imperial Hotel στα Χανιά.

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Γιώργος Σφακιανάκης , καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα μέλη, τους ομιλητές για την παρουσία τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ολομέλεια:

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης, κ. Κώτσογλου Κυριάκος, αφού ευχαρίστησε το ΔΣ για την πρόσκληση, μίλησε για τον τουρισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι μια «μπαμπακερή κλωστή».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Σταματάκης Μανώλης ευχήθηκε εκ μέρους του προέδρου κ. Γιαννούλη, καλή και δημιουργική χρονιά και μίλησε για την φετινή σεζόν στα Χανιά όπου δεν έχει την αναμενόμενη περυσινή δυναμική. Ακολούθως αναφέρθηκε και στο πρόβλημα εύρεσης κατάλληλου προσωπικού – στελεχών, το οποίο φέτος έχει μεγεθυνθεί.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Χανίων κ. Νεκτάριος Ψαρουδάκης, ευχήθηκε σε μία καλή συνεργασία με το σύλλογο και τόνισε πως ο τουρισμός περικλείει πολλά πράγματα, το σημαντικότερο όμως είναι το ανθρώπινο δυναμικό και οι διευθυντές παίζουν σε αυτό το σημαντικότερο ρόλο.

Ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων κ. Μπαμιάκης Εμμανουήλ έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και επισήμανε ότι για άλλη μια χρονιά το προσωπικό βιώνει δυσκολίες και υπογράμμισε τα τρία προβλήματα που πρέπει άμεσα να λυθούν:

  1. Τουριστικές σχολές
  2. Ταμείο ανεργίας και
  3. Συνθήκες εργασίας

Ακολουθήσε παρουσίαση της εταιρείας 5stars reviews από τον κ. Τάσο Παπαχρήστου, μια web πλατφόρμα, η οποία δίνει την δυνατότητα στους πελάτες των ξενοδοχείων να αφήσουν την κριτική τους. Πολλές, καλές, συχνές και αληθινές κριτικές σε Google, Facebook και TripAdvisor έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των πραγματικών ακολούθων στο Instagram.

Ο κ. Μιχάλης Μπαλαντινάκης, contract manager του Kyriakakis Travel, μίλησε για την εξέλιξη της σεζόν, τη χαρακτήρισε πολύ καλή χρονιά όπως και την περυσινή και τόνισε πόσο σημαντική είναι η τιμολογιακή σταθερότητα ώστε να βελτιωθεί η καλή εικόνα. Ο κ. Μανώλης Μαρινάκης, senior contract manager της WebBeds, έκανε ανάλυση μηχανισμό πωλήσεων WebBeds και υπογράμμισε πως η διαφοροποίηση είναι το μέλλον και με επικέντρωση στις υποδομές. O κ. Νικόλαος Μάκρας κάνοντας χρήση το 15΄ του μέλους παρουσίασε το θέμα με τίτλο: «Emergencies». Πιο συγκεκριμένα μίλησε, για τα επείγοντα περιστατικά και τις έκτακτες καταστάσεις που δυστυχώς μπορούν να συμβούν σε κάθε ξενοδοχείο και τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Στην ολομέλεια παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης  που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται και θα βοηθήσουν τον τουριστικό τομέα.

Ακολούθησε ενημέρωση για τις κρατήσεις από τους επικεφαλής επιτροπών νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προέδρου του συλλόγου, στον διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Κωνσταντίνο Στρούτζο και το προσωπικό του ξενοδοχείου για τη φιλοξενία τους.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ξενοδοχείου και η βραδιά έκλεισε με δείπνο στο κεντρικό εστιατόριο, προσφορά του ξενοδοχείου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024