Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπέκταση της Ελεύθερης Ζώνης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
Βελτίωση της καθημερινότητας του λιμανιού της συμπρωτεύουσας

Επέκταση της Ελεύθερης Ζώνης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Με τη νέα επέκταση της Ελεύθερης Ζώνης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι λιμενικές εργασίες επιβαρύνουν λιγότερο τον αστικό ιστό της πόλης.

Επεκτείνεται άμεσα η Ελεύθερη Ζώνη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, καθώς εντάσσονται σε αυτήν 75 στρέμματα που βρίσκονται βορειοδυτικά της 5ης και 6ης προβλήτας, πολύ κοντά τόσο στα κρηπιδώματα του συμβατικού φορτίου, όσο και στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.

Τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ δρομολόγησε την επέκταση της Ελεύθερης Ζώνης για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον, για την αύξηση της δυναμικότητας του λιμένος. Δεύτερον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της χρηστών του λιμανιού και τρίτον, για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής λειτουργίας των λιμενικών δραστηριοτήτων. Με την συγκεκριμένη επέκταση, που είναι χωροθετημένη στην αντίθετη κατεύθυνση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι λιμενικές εργασίες -κυρίως η εναπόθεση χύδην φορτίων- επιβαρύνουν λιγότερο τον αστικό ιστό της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ κ. Στέλιο Αγγελούδη η διοίκηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τα μεγάλα έργα και τις μεγάλες επενδύσεις (επέκταση 6ης προβλήτας, δημιουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής, ενίσχυση μηχανολογικού εξοπλισμού, βελτίωση συστημάτων μηχανοργάνωσης και ασφάλειας κ.λπ.) προωθεί συστηματικά και μικρότερες παρεμβάσεις, ώστε αφενός να βελτιωθεί η καθημερινότητα του λιμανιού και αφετέρου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό οι υποδομές που υπάρχουν και οι δυνατότητες που αυτές παρέχουν.

Μέχρι χθες η Ελεύθερη Ζώνη της ΟΛΘ ΑΕ είχε έκταση 927 στρέμματα και το 2010 εξυπηρέτησε περί τους 4 εκατ. τόνους χύδην φορτίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024