Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingJBR Hellas: Οι μαρίνες ως πόλος ανάπτυξης για εμπόριο και παροχή υπηρεσιών

JBR Hellas: Οι μαρίνες ως πόλος ανάπτυξης για εμπόριο και παροχή υπηρεσιών

Σύμφωνα με αναλύσεις του τουριστικού τμήματος της εταιρίας Συμβούλων JBR Hellas, μέλους της Horwath, το ενδιαφέρον πολύ ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων για την ιδιωτικοποίηση των μαρινών Aλίμου, Φλοίσβου και Zέας είναι […]

Σύμφωνα με αναλύσεις του τουριστικού τμήματος της εταιρίας Συμβούλων JBR Hellas<.>, μέλους της Horwath, το ενδιαφέρον πολύ ισχυρών επιχειρηματικών<...> ομίλων για την ιδιωτικοποίηση των μαρινών Aλίμου, Φλοίσβου και Zέας είναι απόλυτα δικαιολογημένο αφού οι μαρίνες διεθνώς θεωρούνται ο κορμός γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται μια σειρά από δραστηριότητες.

Όπως φαίνεται από το παραπάνω διάγραμμα που παρουσιάζει την κατανομή των εσόδων από μελέτη των αποτελεσμάτων των αμερικανικών μαρινών, το καθαρά "λιμενικό" έργο (αγκυροβόλια και χειμερινή και εποχιακή φύλαξη) αντιπροσωπεύει μόλις το 30% των εσόδων, και γύρω του υπάρχει μια σειρά από υπηρεσίες και εμπόριο υπερδιπλάσιας αξίας. Με άλλα λόγια όταν οι 3 προαναφερθείσες μαρίνες που ιδιωτικοποιούνται, έχουν έσοδα από 800 εκατ. έως 1,5 δισ. που είναι σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα από "λιμενικό" έργο και μάλιστα χαμηλής στάθμης, είναι προφανές ποιές είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης μετά την ιδιωτικοποίηση τους.

Εξ άλλου, για τον ίδιο λόγο σε συνδυασμό με την έντονη ανάπτυξη του τουρισμού yachting, παρατηρείται και σημαντική ανάπτυξη στο χώρο της κατασκευής ιδιωτικών μαρινών όπως για παράδειγμα στο Λαύριο, τη Λευκάδα, την Κέρκυρα κλπ.

Να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η α' φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των μαρίνων Αλίμου, Ζέας και Φλοίσβου και προεπιλέχθηκαν οι: Alpha Αστικά Ακίνητα, TEΓK-Δυναμική-POLEMBROS, Όμιλος Aπολλωνείου, Alfa Hellenic Marines, Mega Marina Alimos/Φλοίσβος Marina Grande/Club Ζέα Μαρίνα, Κοινοπραξία Μαρίνες Σαρωνικού Επενδυτική, Κοινοπραξία Μαρίνες Αττικής, Ελληνική Τεχνοδομική A.E.-Cosmos Yachting Hellas, Lamda Development [LMDr.AT], "Ελλήμνια"- Ελληνικές Μαρίνες. Επιπλέον, για τη μαρίνα Αλίμου επιλέχθηκαν η Κοινοπραξία Αρχιρόδον Ελλάς ATE-AKTIΣ A.E. – Όλυμπος ATE – Ελληνικοί Λιμένες A.E. – Λουκάς Βασιληάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024