Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣυνέχεια στο θέμα του Λαγονησίου δίνει ο Δήμος Καλυβίων

Συνέχεια στο θέμα του Λαγονησίου δίνει ο Δήμος Καλυβίων

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Ανάπτυξης η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι των Καλυβίων, τονίζοντας ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε. Ο δήμαρχος […]

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Ανάπτυξης η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι των Καλυβίων<...>, τονίζοντας ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε.

Ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, επικρίνουν την κυβέρνηση και κυρίως το υπουργείο Ανάπτυξης, ότι “κατήργησαν τον αιγιαλό για να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα (συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ.) του ομίλου Μαντωνανάκη, ενώ παραχώρησαν στον ίδιο όμιλο και τη διπλανή – δημόσια παραλία, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου, ότι θα αποδοθεί στο δήμο Καλυβίων”.

Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος, “παρά τις υποσχέσεις του υπουργού, ο διευθύνων σύμβουλος των `Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων` κ. Χωμενίδης, προχώρησε μυστικά στην υπογραφή ιδιωτικής συμφωνίας με τον όμιλο `Αττικός Ήλιος` και παραχώρησε την παραλία και τον αιγιαλό από το 40ο έως το 42ο χλμ. έναντι 15.000 ευρώ ετησίως”.

Στην σημερινή συγκέντρωση οι κάτοικοι των Καλυβίων θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλο, με το οποίο θα του ζητούν, μεταξύ άλλων, να ανακαλέσει τη σύμβαση παραχώρησης του αιγιαλού των Καλυβίων στον όμιλο Μαντωνανάκη.

Ο Δήμος και οι κάτοικοι θα καταγγείλουν ακόμη στον Υπουργό Ανάπτυξης την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και καπνογόνα εναντίον όσων συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην είσοδο του ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Επίσης, θα ενημερώσουν τον Υπουργό για τις πολεοδομικές παραβάσεις που γίνονται από τον όμιλο Μαντωνανάκη στο χώρο του πρώην “Ξενία-Λαγονήσι”.

Τέλος, με το ψήφισμά τους, δημοτική αρχή και κάτοικοι ζητούν την παραίτηση του κ. Χωμενίδη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στα “Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα” κάνοντας λόγο για αναξιόπιστη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024