Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑκυρώσεις πτήσεων σε όλη την Ευρώπη λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Αερομεταφορές

Ακυρώσεις πτήσεων σε όλη την Ευρώπη λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Η πανευρωπαϊκή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σήμερα και αύριο προκαλεί ακυρώσεις πτήσεων και αναστάστωση στα ευρωπαϊκή αεροδρόμια.

Οι επιβάτες που πετούσαν σήμερα προς Ιταλία και Πορτογαλία αντιμετώπισαν καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Οι πτήσεις προς Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία και Λισαβόνα επλήγησαν ιδιαίτερα, με πολλές από αυτές να έχουν ακυρωθεί. τα περισσότερα προβλήματα αντιμετώπισαν τα δρομολόγια των British Airways, Alitalia και Ryanair.

Η EasyJet δήλωσε ότι ανέμενε η απεργία να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις πτήσεις της, αλλά είχε προγραμματήσει εκ νέου κάποιες πτήσεις, ώστε να αποφύγει τυχόν ακυρώσεις.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ιταλία απεργούν από τις 13:00 έως τις 17:00 (τοπική ώρα), οι Πορτογάλοι απεργούν από τις 07:00 εώς τις 9:00 και από 14:00 έως τις 16:00 (τοπική ώρα).

Η Easyjet ανακοίνωσε ακόμη ότι είχε επικαιροποιήσει ορισμένες πτήσεις της προς και από τη Λισαβόνα και το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, προκειμένου να αποφύγει τις ώρες της απεργίας, αλλά οι πτήσεις θα μπορούσαν να επηρεαστούν λόγω των αλυσιδωτών συνεπειών της δράσης.

Από την μεριά της η Ryanair δήλωσε ότι ακύρωσε ορισμένες πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου προς Κάλιαρι και από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου προς Μπάρι, ενώ προειδοποίησε ότι και άλλες πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν λόγω της αλυσιδωτών επιπτώσεων.

Οι επιβάτες θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω ταλαιπωρία αργότερα σήμερα και αύριο, όταν οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενταχθούν στην απεργιακή κινητοποίηση. Θα παύσουν την εργασία τους αργά σήμερα το βράδυ και δε θα επιστρέψουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η EasyJet δήλωσε ότι όλες οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς και από τα αεροδρόμια του Παρισιού κλήθηκαν να μειώσουν τις πτήσεις τους κατά 20%, κάτι που οδήγησε την εταιρεία να ακυρώσει ένα μικρό αριθμό δρομολογίων της προς τη γαλλική πρωτεύουσα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024