Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑμερικανοί βουλευτές αποθαρρύνουν τους αμερικανούς να ταξιδεύουν στην κατεχόμενη Κύπρο

Αμερικανοί βουλευτές αποθαρρύνουν τους αμερικανούς να ταξιδεύουν στην κατεχόμενη Κύπρο

Με νέα επιστολή προς τηv Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, 60 μέλη της αμερικανικής Βουλής καλούν την κυβέρνησή τους όπως αποθαρρύνει Αμερικανούς πολίτες, αξιωματούχους και μέλη του Κογκρέσου από […]

Με νέα επιστολή προς τηv Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, 60 μέλη της<...> αμερικανικής Βουλής καλούν την κυβέρνησή τους όπως αποθαρρύνει Αμερικανούς πολίτες, αξιωματούχους και μέλη του Κογκρέσου από το να ταξιδεύουν απευθείας στην κατεχόμενη Κύπρο. Παράλληλα, καλούν την αμερικανική κυβέρνηση να μην ενθαρρύνει κανένα να συμμετέχει σε παραβίαση της διεθνούς Σύμβασης του Σικάγο.

Επίσης, τα μέλη της αμερικανικής Βουλής εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συνάντηση της κ. Ράις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Ουάσιγκτον και την υποστήριξη του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για απευθείας επισκέψεις στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου, αναφέροντας πως οι ενέργειες αυτές φαίνεται να υποσκάπτουν τη διακηρυγμένη πολιτική των ΗΠΑ για μη αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν υλοποιεί τη βασική της δέσμευση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αναγνώριση όλων των μελών της, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, αλλά συνεχίζει την παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας με ένα κατοχικό στρατό που αριθμεί 43.000 στρατιώτες.

Με την ίδια επιστολή αναφέρονται και στην αναγκαιότητα η Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και στη συνέχιση του άδικου αποκλεισμού που επιβάλλει η Τουρκία στην Αρμενία. Οι Αμερικανοί
Βουλευτές κάνουν ακόμα αναφορά στη συνέχιση της καταπάτησης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, όπως τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η ελευθερία έκφρασης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024