Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑρχή Λιμένων Κύπρου: Δε συμφέρει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών
Κύπρος

Αρχή Λιμένων Κύπρου: Δε συμφέρει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Σε δηλώσεις στο περιθώριο διήμερου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC), που πραγματοποιείται στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρος δήλωσε όη Αρχή ανησυχεί για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Την ελπίδα ότι το θέμα της Αρχής Λιμένων Κύπρου θα εξεταστεί ξεχωριστά από τις άλλες συζητήσεις για ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών και θα πρυτανεύσει η κοινή λογική, σύμφωνα με την οποία το συμφέρον της Κύπρου είναι να παραμείνουν τα λιμάνια στο σημερινό καθεστώς και στον έλεγχο του κράτους, εξέφρασε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων κ. Χρύσης Πρέντζας.

Σύμφωνα με το Inews.com.cy, σε δηλώσεις στο περιθώριο διήμερου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC), που πραγματοποιείται στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας, ο κ. Πρέντζας τόνισε: “Εμάς αυτή την περίοδο μας ανησυχεί περισσότερο το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο σαν Αρχή Λιμένων αλλά και σαν κοινωνία, διότι θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα λιμάνια μας γιατί αυτό δεν συμφέρει ούτε στην οικονομία, ούτε στο κράτος, αλλά ούτε στους εργαζόμενους”.

Πρόσθεσε ότι “η οικονομία θα ζημιώσει γιατί η Αρχή Λιμένων και τα λιμάνια μας είναι ένας αιμοδότης της κυπριακής οικονομίας και μπορεί να συνεχίσει να είναι αιμοδότης της κυπριακής οικονομίας.

Είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός του οποίου τα κέρδη τα επόμενα χρόνια, λόγω και της νέας αγοράς που δημιουργείται και αφορά την εξυπηρέτηση του φυσικού αερίου, θα τριπλασιαστούν και μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορεί να είναι ένας σταθερός αιμοδότης στο να ικανοποιηθεί το δημόσιο χρέος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024