Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔημήτρης Αστέρης: Έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων τουριστών για επισκέψεις στην Ταϊλάνδη

Δημήτρης Αστέρης: Έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων τουριστών για επισκέψεις στην Ταϊλάνδη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: “Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων τουριστών για τον προορισμό της Ταϊλάνδης, όπου ο τουρισμόςσυνεχίζει την ανοδική του πορεία, έπειτα από τα πλήγματα (Sars, τσουνάμι) που δέχτηκε”, όπως […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: “Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων τουριστών για τον προορισμό της Ταϊλάνδης, όπου ο τουρισμός<...>συνεχίζει την ανοδική του πορεία, έπειτα από τα πλήγματα (Sars, τσουνάμι) που δέχτηκε”, όπως ανέφερε στο TravelDailyNews ο κ. Δημήτρης Αστέρης, Εκπρόσωπος του Ταϊλανδικού Οργανισμού Τουρισμού για την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και την Αίγυπτο, στο πλάισιο της 21ης Philoxenia.

Όπως μας δήλωσε “το 80% των ελληνικών αφίξεων σημειώνονται στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, ενώ η πλειονότητα των Ελλήνων τουριστών είναι ηλικίας 30 – 55 ετών και προτιμούν παραθεριστικές περιοχές για τις διακοπές τους”. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι το 50% των Ελλήνων επισκέπτονται την Ταϊλάνδη για δεύτερη φορά, ενώ το 30% εξ αυτών την επισκέπτονται για τρίτη φορά. Οι περισσότερες αφίξεις Ελλήνων σημειώνονται το καλοκαίρι, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπατριώτες μας την προτιμούν και τα Χριστούγεννα.

Από την άλλη, όπως σημείωσε ο κ. Αστέρης “λίγοι είναι οι Ταϊλανδοί που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα, ενώ αυτό που τους ενδιαφέρει ιδιαιτέρως είναι ο πολιτιστικός τουρισμός και για αυτό το λόγο κυρίως προτιμούν πρωτεύουσες”. Επίσης, συνήθως προτιμούν ταξίδια σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο σε μια χώρα. Όπως υπογράμμισε “υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην ελληνική πρεσβεία της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας”. Παρόλα αυτά όμως, ιδιαίτερα αξιέπαινη είναι η προσπάθεια προβολής της χώρας μας στην Ταϊλάνδη, που επιχειρεί ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Χισκάκης.

Τέλος, ερωτώμενος για τη φετινή Philoxenia, ο κ. Αστέρης, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της έκθεσης από το 1991, σχολίασε ότι φέτος υπάρχει κάτι το διαφορετικό, που δίνει ζωντάνια στην έκθεση, ενώ διέκρινε και μια αλλαγή νοοτροπίας της Helexpo, όσον αφορά στην εκστρατεία διαφημιστικής προβολής της έκθεσης. Σχετικά με το Πρόγραμμα Hosted Buyer, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά ο κ. Αστέρης ανέφερε ότι “αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να την επισκεφτούν επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024