Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤεστ COVID-19 σε όλους τους επιβάτες από τις εταιρείες-μέλη της CLIA
Κρουαζιέρα

Τεστ COVID-19 σε όλους τους επιβάτες από τις εταιρείες-μέλη της CLIA

Τα μέλη της ωκεάνιας κρουαζιέρας παγκοσμίως συμφώνησαν να διενεργούν τεστ στο 100% των επιβατών και του πληρώματος σε όλα τα πλοία με χωρητικότητα 250 ή περισσότερων ατόμων – με αρνητικό τεστ να απαιτείται για οποιαδήποτε επιβίβαση.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο θα αρχίσουν να πραγματοποιούν τεστ για COVID-19 σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα των σκαφών, σύμφωνα με νέους κανόνες που ορίζει η CLIA (Cruise Lines International Association).

Όλες οι εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου, που λειτουργούν με πλοία χωρητικότητας 250 ατόμων και άνω, έχουν συμφωνήσει με το μέτρο, που έχει χαρακτηριστεί ως “πρωτοπόρο στην ταξιδιωτική βιομηχανία”.

Όποιος βγαίνει θετικός δε θα επιτρέπεται να επιβιβάζεται στο πλοίο.

Η CLIA αναφέρει σε σχετική δήλωση: “Τα μέλη της ωκεάνιας κρουαζιέρας παγκοσμίως συμφώνησαν να διενεργούν τεστ στο 100% των επιβατών και του πληρώματος σε όλα τα πλοία με χωρητικότητα 250 ή περισσότερων ατόμων – με αρνητικό τεστ να απαιτείται για οποιαδήποτε επιβίβαση. Αυτή αποτελεί πρωτιά για την ταξιδιωτική βιομηχανία και ένα παράδειγμα της βιομηχανίας κρουαζιέρας να πρωτοστατεί. Βλέπουμε τα τεστ ως ένα σημαντικό αρχικό βήμα για μια πολυεπίπεδη προσέγγιση, που πιστεύουμε ότι επικυρώνει τη δέσμευση της βιομηχανίας κρουαζιέρας για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των επιβατών, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε, ως την κορυφαία προτεραιότητά μας”.

Ο πρόεδρος της Carnival UK, Simon Palethorpe, δήλωσε: “Υποστηρίζουμε πλήρως τα τεστ των φιλοξενούμενων για COVID-19 πριν από την επιβίβαση, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο πλαίσιο της CLIA. Έχουμε λάβει συμβουλές και καθοδήγηση από ειδικούς σε θέματα υγείας από όλο τον κόσμο και αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνουμε τα πρωτόκολλα για τις P&O Cruises και Cunard, τα οποία θα κοινοποιηθούν στους επισκέπτες μας τις επόμενες ημέρες”.

Η Royal Caribbean ανέφερε επίσης: “Ήμαστε συνεπείς ότι δε θα επιστρέψουμε στις θάλασσες μέχρι να έχουμε τα σωστά πρωτόκολλα και μια πολύ διευρυμένη γνώση της νόσου και την τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπισή της. Το Healthy Sail Panel, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που συστήθηκε από τη Royal Caribbean Group και τη Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., συνέταξε έκθεση 60+ σελίδων με πάνω από 70 λεπτομερείς βέλτιστες πρακτικές που θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των μελλοντικών κατευθυντήριων γραμμών για τη δημόσια υγεία και προληπτικών μέτρων σχετικά με τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια – και αυτή περιλαμβάνει και τα τεστ”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023