Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΑπονομή των πιστοποιητικών ένταξης και των χειροποίητων σημάτων στα νέα μέλη του Aegean Cuisine στις Κυκλάδες
Γαστρονομία

Απονομή των πιστοποιητικών ένταξης και των χειροποίητων σημάτων στα νέα μέλη του Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Εκδήλωση του Δικτύου Aegean Cuisine και πρώτη παρουσίαση του Μανιφέστου Κυκλαδίτικης Κουζίνας – Food Expo Greece 2015.

Ένα μανιφέστο λίγο διαφορετικό παρουσιάστηκε από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη και τον κ. Δημήτρη Ρουσουνέλο τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης AegeanCuisine. Ένα “Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας” γεμάτο αρώματα, εικόνες, γεύσεις και πολιτισμό από τα 24 νησιά που αποτελούν την “καρδιά” του Αιγαίου.  

“Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει. Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, από νησί σε νησί, στον ενιαίο γαστρονομικό προορισμό των Κυκλάδων, με τις κεραίες τεντωμένες, ανοικτές στο καινούργιο, με σεβασμό στην παράδοση, στη συλλογική μνήμη, στην ποιότητα, την εποχικότητα και την διατροφική ηθική. Ας αναζητήσουμε σύγχρονες και ισορροπημένες συνθέσεις στη νόστιμη ραχοκοκαλιά της κυκλαδίτικης κουζίνας, για να χαιρόμαστε τα καλά της μαζί με τους ξένους και τους Έλληνες επισκέπτες των νησιών μας…”. Με αυτές τις φράσεις κλείνει το Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας που παρουσιάστηκε από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη και κ. Δημήτρη Ρουσουνέλο, συγγραφέα-μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, σε κοινό που ξεπέρασε τα 200 άτομα στην εκδήλωση του Δικτύου Aegean Cuisine που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο πλαίσιο της έκθεσης Food Εxpo Greece.

Με συντονίστρια της εκδήλωσης την κα Μάριον Μιχελιδάκη, δημοσιογράφο-παρουσιάστρια της εκπομπής “Σαββατοκύριακο” στη ΝΕΡΙΤ, πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών ένταξης και των χειροποίητων σημάτων στα νέα και συνεχιζόμενα μέλη του Δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες και συζητήθηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πρότυπου Δικτύου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η από καρδιάς ομιλία του κ. Γιώργου Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου “Σελήνη” στη Σαντορίνη, ο οποίος έχει στηρίξει το Δίκτυο από την απαρχή του και ο οποίος προσφάτως βραβεύθηκε με αφορμή τα 30 χρόνια του διάσημου εστιατορίου στα ελληνικά Τουριστικά Βραβεία στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος μιλώντας για το σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου μέσα από το έργο του Δικτύου Aegean Cuisine και την διαρκή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τόνισε ότι εισερχόμενοι τώρα σε μια νέα φάση ανάπτυξης πρέπει «να καλλιεργήσουμε μια ενιαία αντίληψη και τρόπο λειτουργίας για να αξιοποιήσουμε την μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται να προβάλλουμε συλλογικά τα προτερήματα των νησιών μας”.

H κα Βάσια Καζάζη, διευθύντρια Συστημάτων Ποιότητας της TUV Ηellas μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία των επιθεωρήσεων και λεπτομέρειες από την πρόσφατη διαδικασία πιστοποίησης των μελών.    

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσοπανάκης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Γιώργος Μπενέτος, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και πρόεδρος του Δικτύου των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), ενώ παρευρέθηκε η κα Σοφία Οικονομάκου, πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και πρόεδρος των Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος ξεχωριστών προσωπικοτήτων του χώρου της γαστρονομίας και των Κυκλάδων ενώ το “παρών” έδωσαν πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες chefs, αρχιμάγειρες, δημοσιογράφοι γαστρονομίας, κριτικοί γεύσης, ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι, διατροφολόγοι, οινολόγοι και πολλές εμβληματικές φυσιογνωμίες που στηρίζουν χρόνια τώρα την πρωτοβουλία Aegean Cuisine.

To Eπιμελητήριο Κυκλάδων ευχαριστεί όλα τα μέλη, τους υποστηρικτές, και τους φίλους του Δικτύου που συμμετείχαν καθώς επίσης και την εταιρεία Blue Star Ferries που χορήγησε τη μετακίνηση των εστιατορίων του Δικτύου από τα νησιά των Κυκλάδων. Ευχαριστεί επιπλέον την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία στηρίζει το Δίκτυο Aegean Cuisine έμπρακτα, και η όποια φιλοξένησε σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της δεκάδες παραγωγούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο πλαίσιο της 2ης έκθεσης τροφίμων και ποτών, Food Εxpo Greece.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024