Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκαινιάστηκε η “ελληνική εβδομάδα” στη Ρωσία
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Εγκαινιάστηκε η “ελληνική εβδομάδα” στη Ρωσία

Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων της “ελληνικής εβδομάδος” (τουριστική προβολή και προώθηση ελληνικών προϊόντων) που εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρες Ελλάδος” που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη από 21/10 έως και 15/12, πραγματοποίησε χθες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης…

Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων της “ελληνικής εβδομάδος” (τουριστική προβολή και προώθηση ελληνικών προϊόντων) που εντάσσονται στο γενικότερο<...> πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρες Ελλάδος” που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη από 21/10 έως και 15/12, πραγματοποίησε χθες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ρωσία.

Η Υπουργός στην ομιλία της την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 άτομα (ρώσοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, πρόξενοι άλλων χωρών ) επισήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αναφέροντας ότι η ήδη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί έχει προοπτικές πολύ μεγαλύτερης διεύρυνσης.

Ειδικότερα η κ. Πετραλιά επισήμανε ότι “η πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν καθοριστική για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε φιλικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο” και δήλωσε ότι “το ενδιαφέρον μας για στενότερη συνεργασία και περαιτέρω σύσφιγξη σχέσεων είναι έντονο και θερμό και στον τομέα του Τουρισμού και ήδη πριν από λίγες μέρες, υπεγράφη στην Ελλάδα κοινή διακήρυξη με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσικής Κυβέρνησης, με την οποία επιβεβαιώνουμε τις κατευθύνσεις της διακρατικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί”.

Παράλληλα η υπουργός επισήμανε ότι “οι Έλληνες είναι στενά συνδεδεμένοι με τη Ρωσία καθώς μας ενώνουν πολλά κοινά ως λαούς. Υπάρχουν κοινές ιστορικές ρίζες, αμοιβαία συμπάθεια και φιλία, πνευματική και πολιτιστική συγγένεια, που ενισχύεται από την κοινή Ορθόδοξη πίστη. Οι διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας μετρούν 177 χρόνια και σήμερα βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, ενώ οι πολιτικές σχέσεις ξεκινούν πολύ μακρύτερα, τον 10ο αιώνα. Οι σχέσεις αυτές συντηρούνται και ενισχύονται μέσα από τα πολλαπλά πεδία συνεργασίας που αναπτύσσουμε”.

Τέλος η υπουργός κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν την χώρα μας επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα “είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, δυναμική, φιλόξενη, ασφαλής, με υπερσύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, νέα οδικά δίκτυα, υψηλή τεχνογνωσία. Είναι μια Ελλάδα για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι. Είναι η Ελλάδα του πλούσιου παρελθόντος, του δυναμικού παρόντος και του πολλά υποσχόμενου μέλλοντος”.

Ειδικότερα για τον τομέα του τουρισμού η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στην ομιλία της ανέφερε τα εξής: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Έχει αναπτύξει μια δυναμική τροχιά που θα οδηγήσει την Ελλάδα στον αστερισμό των προηγμένων χωρών.

Η πολιτική μας για τον τουρισμό, που είναι μακράς πνοής, έχει θεσμικές τομές πολύ σημαντικές για την προώθηση των νέων μορφών τουρισμού. Αναφέρομαι στον τουρισμό των πόλεων, στον συνεδριακό, στον αγροτουρισμό, στον πολιτιστικό, στο θαλάσσιο, στο χιονοδρομικό τουρισμό, στον ιαματικό, στον αθλητικό και προπονητικό, στον εκπαιδευτικό, στο θρησκευτικό και προσκυνηματικό. Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο θρησκευτικό τουρισμό, ο οποίος είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουρισμός σε όλον τον κόσμο. Η Ελλάδα διαθέτει δεκάδες χιλιάδες ορθόδοξες μονές, εκκλησίες, παρεκκλήσια και δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο τουρίστα για μια ολοκληρωμένη εμπειρία επαφής με τη θρησκευτική μας παράδοση. Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη που θα συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Γιατί η Ελλάδα είναι ιδανικός τόπος για όλες τις εποχές του χρόνου, κάθε εποχή μπορεί κανείς να ζήσει μια διαφορετική, εξίσου συγκλονιστική Ελλάδα”.

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο ρωσικής ομοσπονδίας τουριστικών επιχειρηματιών

Με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας τουριστικών επιχειρηματιών και πρόεδρο της βορειοδυτικής περιοχής κ. Αλεξέι Κόρνέεφ συναντήθηκε χθες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Η υπουργός απηύθυνε πρόσκληση για να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Ελλάδα Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προκειμένου να γνωρίσουν την χώρα μας. Η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια στην Ρωσία ενώ ο κ. Κόρνεεφ δήλωσε ότι τα site των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής θα προβάλουν την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι Ρώσοι από την πλευρά τους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα city breaks και τα χιονοδρομικά κέντρα καθώς έχουν μεγάλο διάστημα διακοπών τον Ιανουάριο ενώ ο κ. Κόρνεεφ δήλωσε ότι οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα και φαίνεται από τις αφίξεις που την τελευταία διετία αυξήθηκαν κατά 50% και ανέφερε ότι μέχρι σήμερα υπήρχε ένα εστιασμένο ενδιαφέρον για Χαλκιδική και Κρήτη το οποίο τώρα διευρύνεται και για τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά.

Επισημαίνεται ότι στην συνάντηση μετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου κ. Μαρία Γιαννίρη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη κ. Δημήτρης Λέτσιος, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ηλίας Κλης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεράσιμος Φωκάς, ο Πρόεδρος της HELEXPO κ. Τέλης Θωμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της HATTA κ. Νίκος Παπαλέξης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024