Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπιβολή κυρώσεων από το ΥΕΝ για παραβάσεις στην επάνδρωση πλοίων της ακτοπλοΐας
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Επιβολή κυρώσεων από το ΥΕΝ για παραβάσεις στην επάνδρωση πλοίων της ακτοπλοΐας

Κύριο μέλημα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σε συνεργασία πάντα με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποτελεί η διασφάλιση της απρόσκοπτης απασχόλησης των Ελλήνων ναυτικών και η αυστηρή τήρηση των ισχυουσών διατάξεωνγια […]

Κύριο μέλημα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σε συνεργασία πάντα με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποτελεί η διασφάλιση της απρόσκοπτης απασχόλησης των Ελλήνων ναυτικών και η αυστηρή τήρηση των ισχυουσών διατάξεων<...>για την επάνδρωση των υπό ελληνική σημαία πλοίων και ειδικότερα των ακτοπλοϊκών επιβατηγών πλοίων. Προς την επίτευξη του στόχου αυτού, οι υπηρεσίες του ΥΕΝ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, διενεργούν συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους για την πιστή και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή της υποχρεωτικής δεκάμηνης επάνδρωσης των πλοίων της ακτοπλοΐας, της τήρησης των προβλεπομένων ωρών εργασίας των πληρωμάτων και της εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά βεβαίωσε συνολικά 21 παραβάσεις από 01/01/07, για θέματα που αφορούν την νομιμότητα των εργασιών επί των πλοίων (εκτέλεση εργασιών άνευ αδείας, υπέρβαση ωραρίου κ.λ.π), σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε πλοία αγκυροβολημένα για εργασίες ετήσιας επισκευής-συντήρησης στο λιμένα του Πειραιά.

Οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων έχουν ήδη κινηθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε ό,τι αφορά την πλήρη στελέχωση των πλοίων μετά τη συμπλήρωση των 60 ημερών ακινησίας. Ειδικότερα, επιβάλλεται κάθε μήνα στον πλοιοκτήτη πρόστιμο ίσο προς τη μισθοδοσία των ναυτικών που λείπουν, προσαυξημένο κατά 20%.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024