Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΤΑ: Διευκρινήσεις για την αξιοποίηση των ακτών

ΕΤΑ: Διευκρινήσεις για την αξιοποίηση των ακτών

Τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα με αφορμή τον ντόρο που έχει ξεσπάσει για την αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ και ειδικότερα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ακτών στην παραλιακή ζώνη […]

Τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα με αφορμή τον ντόρο που έχει ξεσπάσει για την αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ και ειδικότερα<...> την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ακτών στην παραλιακή ζώνη έδωσε χθες τις απαιτούμενες διευκρινήσεις για τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς.

Ειδικότερα, η ηγεσία των ΕΤΑ<.> σε χθεσινό σημείωμά της επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Οι σχετικές συμβάσεις αποτελούν συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και μίσθωσης χώρων για την ανάπτυξη των υπηρεσιών διαχείρισης των ακτών. Για τις συμβάσεις παραχώρησης δεν υπάρχει σχετική Κοινοτική Οδηγία γι' αυτό και οι αναθέτουσες ακτές υιοθετούν τις διαδικασίες των παρόμοιων οδηγιών, πράγμα που έπραξε και η Ε.Τ.Α. και αποτελεί τη νόμιμη και διαφανή πρακτική.

Ο Διαγωνισμός ακολούθησε δύο (2) φάσεις.

Α' ΦΑΣΗ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος – προεπιλογή
Β' ΦΑΣΗ: Οικονομική και Τεχνική Προσφορά.

Κατά την Α' Φάση υπέβαλαν υποψηφιότητα 70 εταιρίες οι οποίες είχαν συμπράξει σε 17 σχήματα από τα οποία προεπιλέγησαν 9, από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων και ύστερα από εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου. Δεν είναι τυχαίο δε το γεγονός ότι ουδεμία αντίρρηση ή ένσταση υπεβλήθη.

Επειδή τμήμα των υπηρεσιών, αφορά υπηρεσίες που παρέχονται από Μ.Μ.Ε. εκδόσεις, εκπομπές κ.λπ., για τον διαχωρισμό των υπηρεσιών αυτών από τις υπηρεσίες διαχείρισης, ζητήθηκαν σχετικές δηλώσεις από τα διαγωνιζόμενα σχήματα.

Οι επιχειρήσεις Μ.Μ.Ε. που συνεργάζοντο με τα ανάδοχα σχήματα είχαν σύμφωνα με τις υπεύθυνες δηλώσεις τους αποκλειστικό ρόλο την παραγωγή εκδοτικών και ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών ενώ οι σχετικές συμβάσεις αποστέλλονται στο Ε.Ρ.Σ. για τον σχετικό έλεγχο".

Στο μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ Αναστάσιος Χωμενίδης υπενθυμίζει ότι "οι ακτές είναι χώροι ψυχαγωγίας των επισκεπτών, που προέρχονται κυρίως από τη νεολαία, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, και θα ήταν οξύμωρο να αποκλεισθούν από την ψυχαγωγία οι εταιρείες που την παράγουν, εκτός εάν έχει αναχθεί σε διαπλοκή η παραγωγή ταινιών και εκπομπών στις πλαζ την θερινή περίοδο, οπότε πρέπει να διερευνηθεί και η σχέση της Finos Film και του Καραγιάννη, της Βλαχοπούλου, του Βουτσά και του Κωνσταντάρα με τον ΕΟΤ της εποχής".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024