Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαλύτερη η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα χτες
Ακόμη 2 νεκροί

Καλύτερη η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα χτες

Η ένταση των ανέμων μειώθηκε χτες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των πύρινων μετώπων να μειωθεί, χάρη στη συνδρομή των εναέριων μέσων. Ωστόσο, σε κίνδυνο παρέμειναν για ακόμη μια μέρα ορισμένες περιοχές σε Ηλεία και Εύβοια, όπου οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι συνέχισαν τη μάχη με τις φωτιές…

Η ένταση των ανέμων μειώθηκε χτες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των πύρινων μετώπων να μειωθεί, χάρη στη συνδρομή των εναέριων μέσων. Ωστόσο, σε κίνδυνο παρέμειναν για ακόμη μια μέρα ορισμένες περιοχές σε Ηλεία και Εύβοια, όπου<...>οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι συνέχισαν τη μάχη με τις φωτιές.

Δυστυχώς όμως παρά τις ενισχυμένες προσπάθειες όλων, στον κατάλογο των θυμάτων από τις πυρκαγιές προστέθηκαν χτες ακόμη δύο άτομα, αγγίζοντας τον αριθμό των 65. Πρόκειται για δύο συνανθρώπους μας από τις περιοχές Ζαχάρως και Πηνείας.

Μετά τις πυρκαγιές οι σεισμοί

Τέλος φαίνεται να μην έχει η δοκιμασία για τους κατοίκους Ηλείας και Εύβοιας, που μετρούν τις πληγές τους από την πύρινη εισβολή στα σπίτια τους. Αν και από το πρωί φάνηκαν σημάδια αισιοδοξίας, με τις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών, επίγειες και εναέριες να είναι σημαντικά ενισχυμένες και ο καιρός να φαντάζει σύμμαχος, νέο χτύπημα ήρθε από τον Εγκέλαδο, με αποτέλεσμα και πάλι οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους φοβισμένοι.

Ειδικότερα, σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 07:30, με επίκεντρο την Αυλίδα στον Ευβοϊκό Κόλπο, αναστατώνοντας τους κατοίκους σε Αττική, Σαλαμίνα και Χαλκίδα.

Λίγες ώρες αργότερα, κατά τις 12:00 νέος σεισμός κατεγράφη από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών 185 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, ανατολικά του Πύργου, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024