Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟι αντιδράσεις των κομμάτων για την έγκριση της ΕΕ για την Ολυμπιακή
Προχωρά η πώληση

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την έγκριση της ΕΕ για την Ολυμπιακή

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η κυβέρνηση και […]

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τις σημερινές<...> δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η κυβέρνηση και ο εντεταλμένος υπουργός της απεμπόλησης της δημόσιας περιουσίας, Κ. Χατζηδάκης, πανηγυρίζει διότι επέτυχε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκποίηση των Ο.Α., μόλις έναντι 170 εκατ. ευρώ, χρεώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους με 1,4 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση κατόρθωσε να αποξενώσει το Δημόσιο από την περιουσία του και να συνταξιοδοτήσει, παρά τη θέλησή τους, νεότατους σε ηλικία εργαζόμενους.

Καλούμε και πάλι την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τον εθνικό αερομεταφορέα από οποιαδήποτε αλλαγή του εταιρικού σχήματος και να προχωρήσει σε ένα σχήμα με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια και στρατηγική συμμαχία με διεθνή αερομεταφορέα. Την εξασφάλιση καθολικών υπηρεσιών σ’όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας, μέσα σε πλαίσια υγιούς ανταγωνισμού. Να ενημερώσει ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στην εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που θα πρέπει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009 να έχει πραγματοποιηθεί, βάσει της συμφωνίας των Βρυξελλών που συνομολόγησε. Τα παραδείγματα πολλά, όπως της Alitalia, όπου βεβαίως ο επενδυτής αναλαμβάνει όλες τις οικονομικές ευθύνες και δεν τις μεταβιβάζει στο κράτος”.

“Τα συγχαρητήρια της ΕΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ, αφορούν την επίτευξη του στόχου τους: της υπονόμευσης, της συρρίκνωσης και της παράδοσης της Ολυμπιακής σε επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι βέβαιο ότι μεγάλο μέρος των συγχαρητηρίων παίρνει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή είναι πια αντιμέτωποι με την ανεργία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων και με τους εκβιασμούς της MIG. Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής και ο ελληνικός λαός έχουν πολλούς λόγους να παλέψουν κατά της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και να τιμωρήσουν τα κόμματα που τον εκφράζουν”, αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, έκανε το παρακάτω σχόλιο: “Είναι τραγικό να βλέπουμε την ένοχη για το ξεπούλημα της Ολυμπιακής κυβέρνηση να θριαμβολογεί γιατί βρήκε ουσιαστικούς συνενόχους στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της από τη μια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη την Κομισιόν. Οι θριαμβολογίες όμως της κυβέρνησης για την παράδοση της Ολυμπιακής και μάλιστα έναντι πινακίου φακής, στα βραχυχρόνια κερδοσκοπικά παιχνίδια της MIG και του Ντουμπάι, θα πληρωθούν πανάκριβα από τη χώρα, την ελληνική περιφέρεια και τον ελληνικό λαό”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.ΣΚυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στην κατ`αρχήν έγκριση της Κομισιόν για την συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με τη MIG για την Ολυμπιακή, δήλωσε: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταρχήν λέει ναι για την εξαγορά της Ολυμπιακής από τη Marfin. Έγινε το πρώτο βήμα. Πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα γρήγορα, ώστε η Ολυμπιακή να κάνει το άλμα και να ανοίξει τα φτερά της πετώντας στον παγκόσμιο ουρανό, για το καλό του τόπου και των εργαζομένων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024