Παρέμβαση στο συνέδριο ΙMIC 2011, με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό μέγαρο Αθηνών, έκανε χθες και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί με κάθε τρόπο η μοναδικότητα…
Παρέμβαση στο συνέδριο ΙMIC 2011, με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό μέγαρο Αθηνών, έκανε χθες και ο υπουργός Πολιτισμού<...> και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί με κάθε τρόπο η μοναδικότητα της ελληνικής γαστρονομίας και όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει.
“Αποτελούν την πρώτη ύλη για μία δυνατή και μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη”, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μέσα από την κουζίνα ενός τόπου μπορεί εύκολα κανείς να “διαβάσει” την ιστορία του. “Είναι ένα κλειδί για να ανακαλύψει τις κοινωνικές και πολιτισμικές προσμίξεις που εξέλιξαν, διαμόρφωσαν, και εν τέλει χαρακτηρίζουν μια κοινωνία” συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει ένα στοιχείο της ελληνικής γαστρονομικής εμπειρίας που συνήθως ξεχνάμε να αναδείξουμε. Κάτι που ξεπερνά τον τίτλο της παγκόσμιας άυλης κληρονομιάς που αναγνώρισε η UNESCO στη Μεσογειακή διατροφή. Κάτι που κάνει την ελληνική εμπειρία του φαγητού απόλυτα μοναδική.
Το ελληνικό τραπέζι ανέκαθεν είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς όπως τόνισε ο υπουργός, στο ελληνικό τραπέζι μαζεύεται η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες, αλλά και άγνωστοι ταξιδιώτες διότι εκεί χτυπά ακόμα η καρδιά της ελληνικής φιλοξενίας. “Στο τραπέζι μαζευόμαστε, με συγγενείς και φίλους, για να μοιραστούμε τις χαρές και τις λύπες που μας επιφυλάσσει η ζωή”, είπε χαρακτηριστικά.
Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.