Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠανελλήνιος εορτασμός του Οσίου Σαμψών, προστάτη των ξενοδόχων
Υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Πανελλήνιος εορτασμός του Οσίου Σαμψών, προστάτη των ξενοδόχων

Με την ευκαιρία του πανελλήνιου εορτασμού του Οσίου Σαμψών, προστάτη των ξενοδόχων, έγινε συνάντηση–σύσκεψη στο ΕΒΕ Αργολίδος, με σκοπό την εξαγωγων σημαντικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της επικρατούσας κρίσης στον τουρισμό και την πορεία των εν εξελίξει έργων υποδομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Άργος ο φετινός πανελλήνιος εορτασμός του Οσίου Σαμψών, προστάτη των ξενοδόχων, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Τις εκδηλώσεις του εορτασμού τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του ΟΤΕΚ κ. Λοΐζος Σορωνιάτης, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών, κ.κ. Δημήτρης Καμπόσος και Δημήτρης Κρίγκος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος, ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Αργολίδος κ. Ιωάννης Σοροβίκας, ο σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κάμπινγκ Ελλάδος κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Μωριάτης, η εκπρόσωπος των συνταξιούχων Ξενοδόχων Ελλάδος κα Ερατώ Τσεμπερά, καθώς και πολλοί φίλοι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Πελοπόννησο.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την καθιερωμένη δοξολογία μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Κατακεκρυμένη- Πορτοκαλούσα του Άργους, όπου φυλάσσεται η παλιά εικόνα του “Οσίου Σαμψών”, Προστάτη των Ξενοδόχων.

Στη συνέχεια, παρουσία του Αδελφοποιημένου Πυρήνα των Ξενοδοχειακών Συλλόγων – Ενώσεων της Πελοποννήσου αλλά και όλων ανεξαιρέτως των προσκεκλημένων στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση – σύσκεψη στο ΕΒΕ Αργολίδος, όπου μετά από μια μεστή, διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση εδόθη η ευκαιρία να εξαχθούν σημαντικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της επικρατούσας κρίσης στον τουρισμό, για την πορεία των εν εξελίξει έργων υποδομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων του ξενοδοχειακού κλάδου.

Μεταξύ των τοποθετήσεων στην ως άνω σύσκεψη, ξεχώρισε αυτή του προέδρου του ΟΤΕΚ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη σπουδαιότητα της τουριστικής εκπαίδευση και ευχαρίστησε το δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο για την παραχώρηση του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου -ένα κτίριο-στολίδι της περιοχή, όπου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει η μοναδική μεγάλη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Πελοποννήσου, στο Άργος.

Ο δήμαρχος Άργους επισήμανε τη σπουδαιότητα του τουρισμού ως μέσο επαγγελματικής δραστηριότητας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση της τουριστικής φυσιογνωμίας του Άργους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024