Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού
Τουριστική πολιτική

Παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι ο πολιτισμός μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και στη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων με πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και ακολούθως της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων με έμφαση στις τουριστικές μαρίνες, καθώς και της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως του πολιτιστικού, του θρησκευτικού και για την τρίτη ηλικία (silver tourism), έκανε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου στην αίθουσα του αμφιθεάτρου ¨Κρανιδιώτης” του Υπουργείου Εξωτερικών, στο ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).

Ενημερωτικά, τα μέλη του ΔΣ της ΠαΔΕΕ έχουν ως εξής:

  • (ΗΠΑ) Leonidas Raptakis, γερουσιαστής της Πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ
  • (ΗΠΑ) Stephan Pappas, Wyoming, γερουσιαστής της Πολιτείας του Γουαϊόμινγκ
  • (ΗΠΑ) John Spiros, Wisconsin, ερκπρόσωπος της Πολιτείας του Ουισκόνσιν
  • (Καναδάς) Effie Triantafilopoulos, μέλος της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης του Οντάριο
  • (Καναδάς) Emmanuella Lambropoulos, βουλευτής του Saint-Laurent του Κεμπέκ
  • (Καναδάς) Annie Koutrakis, βουλευτής στην περιφέρεια του Vimy
  • (Καναδάς) Aris Babikian, μέλος της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης του Οντάριο
  • (Αλβανία) Vangelis Doules, βουλευτής Τιράνων
  • (Αυστραλία) Steve Georganas, πμοσπονδιακό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νότιας Αυστραλίας για την Αδελαΐδα
  • (Αυστραλία) Andrea Michaels, πολιτειακή βουλευτής της Νότιας Αυστραλίας (Enfield), υπουργός Καταναλωτικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Πολιτισμού της τοπικής κυβέρνησης
  • Tom Koutsantonis, πολιτειακός βουλευτής της Νότιας Αυστραλίας (West Torrens), υπουργός Υποδομών, Μεταφορών, Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου της τοπικής κυβέρνησης
  • (Aυστραλία) Michael McCormack, ομοσπονδιακός βουλευτής Riverina, τέως αναπληρωτής πρωθυπουργός Αυστραλίας
  • Sophie Cotsis, πολιτειακή βουλευτής της Νέας Νότιας Ουαλίας (Canterbury)
  • Jenny Mikakos, τέως βουλευτής Αυστραλίας

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η κα Αναστασοπούλου τόνισε ότι ο πολιτισμός μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και στη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων με πολλαπλασιαστικά οφέλη, ενώ επισημάνθηκε ότι η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας προσελκύει πλήθος τουριστών και αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας για την αύξηση του μεριδίου αγοράς (market share) της στη Μεσόγειο κι όχι μόνον.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι η χώρα μας ως τόπος με σημαντική πνευματική και θρησκευτική παράδοση, προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο με σκοπό να θαυμάσουν θρησκευτικά μνημεία ή να ικανοποιήσουν πνευματικές αναζητήσεις. Επιπλέον, η πολιτιστική πτυχή της θρησκείας συνδέεται στενά με τον τουρισμό, καθιστώντας την ένα ιδιαίτερο είδος τουριστικής δραστηριότητας που βασίζεται σε διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα και παραδόσεις. Ξένοι και Έλληνες επισκέπτες στέκονται με δέος μπροστά στις χιλιάδες βυζαντινές εκκλησίες, τα αναρίθμητα ξωκλήσια, τα μοναστήρια, τα ιερά προσκυνήματα και τα αμέτρητα άλλα θρησκευτικά μέρη της πατρίδας μας.

Επιπροσθέτως, η κα Αναστασοπούλου επισήμανε ότι καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται και οι ηλικιωμένοι έχουν καλύτερη υγεία και, επομένως, περισσότερες ευκαιρίες να ταξιδέψουν μετά τη συνταξιοδότησή τους, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει κορυφαίος προορισμός για αυτούς, έχοντας ήδη τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό και την ξενοδοχειακή επάρκεια.

Επίσης, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης ανέφερε ότι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, όπως η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά και η γεωγραφική της ποικιλία, προσελκύουν σημαντικές τουριστικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Οι επενδυτές ανακαλύπτουν ότι η πατρίδα μας παρουσιάζει έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών που παραμένουν απαράμιλλοι σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, η κα Αναστασοπούλου σημείωσε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός, λόγω και των εγγενών του χαρακτηριστικών (ιδιωτικότητα, κοινωνική αποστασιοποίηση κ.λπ.) επέδειξε ανθεκτικότητα μέσα στην πανδημία, ενώ τόνισε ότι αυτός αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της εθνικής και τοπικής οικονομίας. “H χώρα μας με ακτογραμμή περίπου 16.000 χιλιομέτρων, προικισμένη με ζεστό καιρό, τέσσερα διαφορετικά αρχιπελάγη και επτά αλυσίδες νησιών, διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τουρισμό με σκάφη αναψυχής”, κατέληξε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024