Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Αφετηρία για νέες κατακτήσεις η σημερινή υψηλή θέση του ελληνικού τουρισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Αφετηρία για νέες κατακτήσεις η σημερινή υψηλή θέση του ελληνικού τουρισμού

Την σκληρή δουλειά 800 χιλιάδων γυναικών και ανδρών, που εργάζονται στην ελληνική τουριστική βιομηχανία και συνέβαλλαν δραστικά στην σημερινή υψηλή θέση του ελληνικού τουρισμού και η οποία μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για νέες κατακτήσεις στο μέλλον, εξήρε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης…

Την σκληρή δουλειά 800 χιλιάδων γυναικών και ανδρών, που εργάζονται στην ελληνική τουριστική βιομηχανία και συνέβαλλαν δραστικά στην σημερινή υψηλή θέση του ελληνικού τουρισμού και η οποία μπορεί να αποτελέσει<...>αφετηρία για νέες κατακτήσεις στο μέλλον, εξήρε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας στο 42ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Μέριμνα μας, πρόσθεσε η υπουργός, είναι μια δικαιότερη κατανομή των καρπών από την επιτυχία του κλάδου. “Περιθώρια για δικαιότερες και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων και των υπαλλήλων στον τουρισμό υπάρχουν και μάλιστα χωρίς να αυξηθεί το κόστος και να επηρεαστεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος” τόνισε.

Σύμφωνα με την υπουργό, βρισκόμαστε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους για τον ελληνικό τουρισμό, καθότι η Ελλάδα ποτέ δεν είχε τις υποδομές και τη διεθνή προβολή που έχει σήμερα, ενώ η σημερινή παγκόσμια καμπάνια “Explore your senses in Greece” είναι η πιο δυναμική, σύγχρονη, επιστημονικά σχεδιασμένη και πιο εκτεταμένη που έχει γίνει ποτέ. Παράλληλα, ποτέ μέχρι σήμερα, όπως συμπλήρωσε η υπουργός, ο διεθνής τουρισμός δεν αναπτυσσόταν με αυτούς τους ρυθμούς.

Σημαντικά σημεία για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι αφενός η ποιότητα και αφετέρου η εκπαίδευση εργαζομένων και υπαλλήλων στον τουρισμό. Το τρίπτυχο «ποιότητα – ποιότητα – ποιότητα» είναι η Λυδία Λίθος για την ισχυρή και διαρκή ανάπτυξη της βιομηχανίας των διακοπών, της αναψυχής και του ελεύθερου χρόνου στη χώρα μας, ενώ η σωστή και ολοκληρωμένη τουριστική εκπαίδευση είναι ο πιο αποφασιστικός παράγοντας για μια τουριστική οικονομία σύγχρονη και ανταγωνιστική, όπως ανέφερε σχετικά η κυρία Πετραλιά. Μάλιστα, για το θέμα της εκπαίδευσης η υπουργός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός μεγαλεπήβολου προγράμματος αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης του ΟΤΕΚ, αλλά και την πρόσληψη μέσω Εκλεκτορικού Σώματος 12 καθηγητών και τριών μελών Ε.Τ.Π. για κάθε μία από τις δυο ΑΣΤΕ -απαραίτητη προϋπόθεση για προσπάθεια Ανωτατοποίησής τους- με την ονομασία «Ακαδημίες Ξενοδοχειακών Σπουδών».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024