Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπηλιωτόπουλος: Η Πάτρα μπορεί να γίνει προορισμός city-break
Ανοιξε η αυλαία εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2008

Σπηλιωτόπουλος: Η Πάτρα μπορεί να γίνει προορισμός city-break

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Πάτρα-μια πόλη Καρναβάλι» άνοιξε την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008, η αυλαία εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2008. “Το καρναβάλι της Πάτρας” ανέφερε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στον χαιρετισμό του, “αποτελεί εδώ και πολλά χρονιά τόπο συνάντησης και κεφιού για ανθρώπους όλων των ηλικιών και από…

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Πάτρα-μια πόλη Καρναβάλι» άνοιξε την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008, η αυλαία εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2008. “Το καρναβάλι της Πάτρας” ανέφερε ο Υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στον χαιρετισμό του, “αποτελεί εδώ και πολλά χρονιά τόπο συνάντησης και κεφιού για ανθρώπους όλων των ηλικιών και από όλες τις περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, έχοντας καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων των πατρινών, όλων των Ελλήνων και όλων των ξένων επισκεπτών της Πάτρας”.

“Η Πάτρα” ανέφερε μεταξύ άλλων, “αποτελεί μια πόλη αντιθέσεων, μια πόλη πολιτισμού, μία πόλης σύνδεσης, μία πόλη που είναι ελκυστική, μία πόλη που έχει να μας διδάξει πολλά. Δική μας φιλοδοξία δεν είναι μόνο να αναδείξουμε το σύγχρονο πρόσωπο της Πάτρας, αλλά και να την καταστήσουμε και πόλο έλξης ξένων επισκεπτών. Ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης θέλω να πω ότι πιστεύω ακράδαντα ότι η Πάτρα και η εν γένει περιοχή ως χώρος και ως πύλη της Νοτιοδυτικής Ελλάδας έχει σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Τις δυνατότητες αυτές θα πρέπει να τις αξιοποιήσει με εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα, τα οποία μπορούν να αποκτήσουν συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα τα επόμενα χρόνια. Και ασφαλώς τέτοια προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να παρέχει πρωτίστως ο τομέας του τουρισμού. Η Πάτρα μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός, μπορεί να γίνει δηλαδή ένας πόλος έλξης, στην κατηγορία που ονομάζουμε τουρισμό πόλεων (city break).

Προς αυτή την κατεύθυνση, επεσήμανε ο κ. Υπουργός, “το καρναβάλι της Πάτρας μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το δικό του καθοριστικό ρόλο, καθώς είναι ο θεσμός που έλκει χιλιάδες επισκέπτες, το πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τη σύγχρονη εικόνα της Πάτρας και της Ελλάδας. Την Ελλάδα των εναλλαγών, της σύνθεσης, των ιδεών και των απόψεων. Την Ελλάδα που ξέρει να δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες. Εμπειρίες που θα ευχαριστήσουν τους επισκέπτες, φέρουν εισόδημα για τον τόπο και δημιουργούν μια μόνιμη πηγή ανάπτυξης για την Πάτρα και την Ελλάδα. Σε αυτή την προσπάθεια μας το πατρινό καρναβάλι κατέχει σημαντική θέση αποτελώντας τον γνήσιο πρεσβευτή της σύγχρονης και φιλόξενης εικόνας της Ελλάδας, της Ελλάδος που με αισιοδοξία ατενίζει στο μέλλον”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024