Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτην τελετή Αφής των Special Olympics η Πετραλιά
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Στην τελετή Αφής των Special Olympics η Πετραλιά

Παρούσα στην τελετή “Αφής της Φλόγας της Ελπίδας” για τους Αγώνες των Special Olympics, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο λόφο της Πνύκας, ήταν η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη […]

Παρούσα στην τελετή “Αφής της Φλόγας της Ελπίδας” για τους Αγώνες των Special Olympics, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο λόφο της Πνύκας, ήταν η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, εξαίροντας<...>στην ομιλία της τον ρόλο της Ελλάδας στην ανάδειξη των Αγώνων.

“Σήμερα, από την Πνύκα, από τον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πετραλιά “αποδίδουμε όλοι μας ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους–αθλητές, προπονητές, εθελοντές, φίλους και συγγενείς, χορηγούς του κινήματος των Special Olympics, που με το ανεξάντλητο σθένος τους, την αποφασιστικότητά τους και τη ζωογόνο παρουσία τους διδάσκουν σε όλους εμάς ότι η δύναμη της ψυχής και η θέληση δεν υποτάσσονται. Γίνονται μοχλός για να υπερπηδήσουμε τα όποια εμπόδια μας επιβάλλονται, για να υπερβούμε τα όριά μας και τον εαυτό μας, κάνοντάς το όραμα πράξη, το όνειρο πραγματικότητα. Μας υπενθυμίζουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, της κοινωνικής συνοχής σε μία κοινωνία στην οποία μετέχουν, δημιουργούν, αναπτύσσονται ισότιμα όλοι”.

Η Κίνα, γίνεται η πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει μέσα σε ένα χρόνο τα τρία μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, μαζί με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2008 στο Πεκίνο, αναδεικνύοντας στη διεθνή κοινότητα τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος να υπερβαίνει όλα τα εμπόδια που του ορθώνονται. “Αξίζουν οι καλύτερες ευχές μας στην Κινεζική Πόλη, που με τόση χαρά και τόσες προσδοκίες έχει αναλάβει να διοργανώσει τους φετινούς Special Olympics. Είμαι βέβαιη ότι οι συμμετέχοντες και οι θεατές θα απολαύσουν στιγμές μεγάλης αθλητικής συγκίνησης. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η επιμονή στη διεκδίκηση και την προαγωγή αυτών των ιδεωδών, αποτελούν δείγματα του κοινωνικού πολιτισμού μας. Και είναι υποχρέωση όλων μας η συστράτευση στον αγώνα για την ανάπτυξη μιας πανανθρώπινης κοινωνίας σεβασμού και αξιοπρέπειας, με ευαισθησία και γνήσιο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο” τόνισε η κα Πετραλιά.

Κλείνοντας την ομιλία της η υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ελληνική διοργάνωση των Special Olympics, που θα πραγματοποιηθούν το 2011 στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως “για μία ακόμη φορά η χώρα μας αναδεικνύει τη δυνατότητά της να απαντά σε μεγάλες προκλήσεις και να υποστηρίζει κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά γεγονότα υψηλής δυναμικής και εμβέλειας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024