Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία της Ιεράς Συνόδου με τον ΗΑΤΤΑ
Προσκηνυματικός τουρισμός

Συνεργασία της Ιεράς Συνόδου με τον ΗΑΤΤΑ

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα κοινών δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του HATTA για θέματα Προσκυνηματικού Τουρισμού. Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών ήταν η ανάγκη δημιουργίας μιας 'Κοινής Επιτροπής' προς εξέταση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τον Προσκυνηματικό Τουρισμό.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στα Γραφεία της Αρχιγραμματείας και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, πρόεδρος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας, ο Ελλογιμώτατος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος και ο Ελλογιμώτατος κ. Βασίλειος Τζέρπος, μέλη του Συνοδικού Γραφείου, και εκ μέρους του HATTA ο κ. Στάθης Σκρέτας, γενικός γραμματέας του Δ.Σ, καθώς και οι κ.κ. Μαρία Αλιφραγκή, Γεώργιος Παλιούρας και Γεώργιος Δασκαλάκης, μέλη του Δ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα κοινών δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του HATTA για θέματα Προσκυνηματικού Τουρισμού. Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών ήταν η ανάγκη δημιουργίας μιας “Κοινής Επιτροπής” προς εξέταση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τον Προσκυνηματικό Τουρισμό, καθώς επίσης και η ανάγκη συστηματικότερης και πιο στενής συνεργασίας των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας μας τόσο με τον επίσημο φορέα τους, τον ΗΑΤΤΑ, όσο και με το αρμόδιο Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ως άνω φορέων να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου στα γραφεία του HATTA στην Αθήνα.

Τέλος, μετά το πέρας της συσκέψεως, τα Μέλη του Δ.Σ. του HATTA συνοδευόμενα από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γραμματέα, και τον κ. Τζέρπο, επισκέφθηκαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, και τον ενημέρωσαν εκτενώς για την συνεργασία Εκκλησίας της Ελλάδος και HATTA για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024
05/04/2024