Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Mein Schiff 6 συνεχίζει το ταξίδι του, δεν υπάρχουν κρούσματα COVID-19 στο πλοίο
Κρουαζιέρα

Το Mein Schiff 6 συνεχίζει το ταξίδι του, δεν υπάρχουν κρούσματα COVID-19 στο πλοίο

'Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια. Ευθύνη μας ήταν και παραμένει η διατήρηση της καλής φήμης της χώρας', λέει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Τα 12 ασαφή θετικά κρούσματα στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου “Mein Schiff 6“, αγνωρίστηκαν ως αρνητικά μετά από δύο επαναληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο πλοίο, αναφέρει η TUI Cruises.

Ένας τρίτος έλεγχος με την τεχνική PCR διενεργήθηκε χθες από τις ελληνικές αρχές. Επιβεβαιώθηκε αργά το απόγευμα ότι όλα τα αποτελέσματα και του τρίτου ελέγχου είναι αρνητικά. Έτσι, το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι όπως είχε προγραμματιστεί.

“Η ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και του τοπικού πληθυσμού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την TUI Cruises. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες αρχές για την καλή και επαγγελματική συνεργασία σε σχέση με τα ασαφή αποτελέσματα των ελέγχων COVID-19 στο πλοίο Mein Schiff 6 και χαίρομαι που το ταξίδι μπορεί αύριο να συνεχιστεί για όλους τους επιβάτες”, δήλωσε ο Wybcke Meier, διευθύνων σύμβουλος της TUI Cruises.

Σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του κρουαζιερόπλοιου ήταν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανάρτησή στο facebook: “Όπως ενημερώθηκα πριν λίγο και τα 12 δείγματα των μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, έχουν πλέον αναγνωριστεί ως αρνητικά μετά από δύο επαναληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από την TUI Cruises, καθώς και από τις ελληνικές αρχές και από έναν τρίτο έλεγχο PCR. Βρισκόμουν σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές που διαχειρίζονταν το περιστατικό και με την TUI από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός. Με τη σοβαρότητα και την ψυχραιμία που απαιτούν οι περιστάσεις, αποφασίσαμε ως Υπουργείο Τουρισμού να μη βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα που ζημιώνουν τον ελληνικό τουρισμό και βλάπτουν την εικόνα της χώρας και περιμέναμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.

Από την αρχή, γνωρίζαμε ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα που απαιτούσε σχέδιο, σταδιακό άνοιγμα και κανόνες. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις που χάρις στην καλή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορέσαμε να τις εφαρμόσουμε κατά τη διάρκεια αυτού του διαφορετικού καλοκαιριού. Και η τουριστική αγορά μάς αντάμειψε με την εμπιστοσύνη της. Ας μην γκρεμίζουμε λοιπόν όσα χτίσαμε. Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια. Ευθύνη μας ήταν και παραμένει η διατήρηση της καλής φήμης της χώρας. Για αυτό το σκοπό δουλέψαμε και για αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ψυχραιμία, συνέπεια και σεβασμό απέναντι στους επισκέπτες, τους κατοίκους και τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από τον τουρισμό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024