Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου ζητάει ο ΣΕΤΕ

Τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου ζητάει ο ΣΕΤΕ

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν ο πρόεδρος κ. Σπύρος Κοκοτός και οι αντιπρόεδροι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, κ. Στέλιος Γκολέμης, και ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος παρουσιάστηκαν οι προτάσεις […]

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν ο πρόεδρος κ. Σπύρος Κοκοτός και οι αντιπρόεδροι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ<.>, κ. Στέλιος Γκολέμης, και ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος<...> παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Συνδέσμου σε καίρια θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα στον ελληνικό τουρισμό.
Συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και να υπάρξει μεγαλύτερη απορρόφηση των πόρων του Γ’ ΚΠΣ θεωρεί αναγκαία την τροποποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης των επενδύσεων μέσω λιγότερο περίπλοκων διαδικασιών και με ουσιαστικά κίνητρα.

Σε αυτό το πνεύμα ο ΣΕΤΕ προτείνει: Άμεση άρση των χρονικών περιορισμών για την υπαγωγή μιας επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Κατάργηση των ορίων κόστους ανά επένδυση εκσυγχρονισμού, τόσο των ανωτέρων όσο και των κατωτέρων όπου υπάρχουν, ώστε να δοθεί η δυνατότητα τόσο στις πολύ μικρές όσο και στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να εκσυγχρονίζονται με τους ίδιους όρους όπως και οι λοιπές. Το αντίθετο δημιουργεί προφανών συνθήκες άνισης μεταχείρισης.
Να υπάρχει δυνατότητα για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος τους να υπαχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Δημιουργία ενδιάμεσου φορέα για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των επενδύσεων κατά τα ξένα πρότυπα.
Τελευταίο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι πρέπει αν αλλάξει ο μηχανισμός έγκρισης των αιτήσεων υπαγωγής των επενδύσεων στον αναπτυξιακό νόμο, να αντικειμενικοποιηθεί και να πάψει να εξαρτάται από την βούληση ελαχίστων προσώπων μέσα στο ΥΠΕΘΟ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024