Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒλαστός: Η πιο ακριβή πολυτέλεια ενός τόπου είναι σήμερα η Ασφάλεια
Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

Βλαστός: Η πιο ακριβή πολυτέλεια ενός τόπου είναι σήμερα η Ασφάλεια

“Σε καιρούς δύσκολους, που γεννούν ανησυχίες πάσης φύσεως, ένας ασφαλής τόπος, δίχως απρόοπτα, με μιαν Αστυνομία πραγματικά μάχιμη και λειτουργική, αποκτά αυτομάτως και ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην σκληρή μάχητου διεθνούς […]

“Σε καιρούς δύσκολους, που γεννούν ανησυχίες πάσης φύσεως, ένας ασφαλής τόπος, δίχως απρόοπτα, με μιαν Αστυνομία πραγματικά μάχιμη και λειτουργική, αποκτά αυτομάτως και ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην σκληρή μάχη<...>του διεθνούς ανταγωνισμού. Η Ελλάδα το έχει τούτο το πλεονέκτημα. Και όχι μόνο το έχει. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να το επικαλεστεί, να το διατρανώσει, απέναντι σε άλλες χώρες που διαλαλούν εντόνως το στοιχείο της Ασφάλειας χωρίς απαραίτητα να μπορούν και να το αποδείξουν μέσα από την πρόσφατη ιστορία τους”. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στέφανος Βλαστός, μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα “Τουρισμός και Ασφάλεια”.

“Στο ερώτημα” πρόσθεσε ο κ. Βλαστός, “τι είδους προορισμό αναζητά στην εποχή μας ο παγκόσμιος επισκέπτης, η απάντηση είναι απλή: αναζητά έναν προορισμό σύγχρονο, μοντέρνο, ποιοτικό, με έντονο ίσως το στοιχείο της παράδοσης, και με πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πάνω από όλα, όμως, αναζητά την Ασφάλεια εκείνη που θα τον κάνει να απολαύσει κάθε συγκίνηση στο χρονικό διάστημα του ταξιδιού του”.

Εξαίροντας το έργο των Ελλήνων Αστυνομικών ο κ. Βλαστός είπε: “Πόσες φορές δεν ήρθαμε αντιμέτωποι, τα τελευταία χρόνια, με το δίλημμα ενός ωραίου και πραγματικά φιλόξενου προορισμού ο οποίος όμως δεν μας πείθει για την Ασφάλεια που έχει να επιδείξει; Ως Έλληνας πολίτης την νιώθω αυτή την ασφάλεια στον τόπο μου. Αυτή η σιγουριά είναι έργο δικό σας. Κατάκτηση την οποία έχουμε εξασφαλίσει χάρη στις δικές σας προσπάθειες και στους δικούς σας αγώνες. Και ναι, δεν αμφιβάλλω ότι είναι μια μάχη που κρίνεται καθημερινά, όπως δεν αμφιβάλλω και για το ότι η πολιτεία δεν έχει αποδώσει στους Έλληνες αστυνομικούς αυτά που τους αξίζουν με βάση το έργο που παρουσιάζει η ΕΛ.ΑΣ. Πράγματι έτσι είναι, και οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οφείλουμε, όμως, να παραδεχτούμε και κάτι άλλο, και θα το κάνω πρώτος εγώ: ότι όλοι εσείς, και οι χιλιάδες συνάδελφοί σας που δουλεύουν εξίσου υπεύθυνα, έχετε να επιδείξετε ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα που ριζώνει στην διεθνή εικόνα του τόπου μας. Διότι δεν ζούμε σε καιρούς προβλέψιμους. Και το γεγονός ότι οι ίδιοι οι καιροί μάς υποχρεώνουν να είμαστε σε εγρήγορση, καθιστά το έργο σας ακόμα σπουδαιότερο. Με άλλα λόγια, εάν σήμερα η Ελλάδα είναι ένας Ασφαλής προορισμός, αυτό οφείλεται στη δική σας εικόνα. Μια εικόνα που τα περικλείει όλα: από την λειτουργικότητά σας σε στιγμή κρίσης μέχρι την συμπεριφορά σας στο γραφείο ή στον δρόμο, απέναντι σε ανθρώπους που ζητούν την βοήθειά σας. Και δεν μπορούμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την εικόνα”.

Η Ασφάλεια σήμερα είναι ίσως η πιο ακριβή πολυτέλεια που μπορεί να έχει ένας τόπος. Το ίδιο ισχύει και για το τουριστικό μοντέλο τούτου του τόπου κατέληξε, μεταξύ άλλων, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά στο τουριστικό μας μοντέλο, είναι αλήθεια ότι ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, έχει τοποθετήσει τον πήχη πολύ ψηλά, γνωρίζοντας, βέβαια, ότι το στοίχημα είναι φιλόδοξο. “Στο χέρι όλων μας, όμως, είναι να κάνουμε την υπέρβαση και να ταξιδέψουμε την Ελλάδα στη διάσταση της νέας εποχής, καθιστώντας την πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη” ανέφερε ο κ. Βλαστός, τονίζοντας πως ο ρόλος των Αστυνομικών είναι εξαιρετικά σημαντικός, διότι καθένας τους εκπροσωπεί στα μάτια του επισκέπτη την Ελλάδα που θέλει να ανακαλύψει.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024