Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι ξενοδόχοι της Σαντορίνης ζητούν δημιουργία D.M.O. και καλύτερες υποδομές
Τουριστικοί φορείς

Οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης ζητούν δημιουργία D.M.O. και καλύτερες υποδομές

SANTORINH

Πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για συνεργασία με παραγωγούς της Σαντορίνης, δίνοντας έμφαση και προβολή σε αυτούς.

Παραγωγική ήταν η πρόσφατη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με τον δήμαρχο Θήρας στον Δήμο Θήρας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αντώνης Παγώνης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Δημητροκάλης, στη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο, του εξέθεσαν τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη που δυσκολεύουν τους επισκέπτες της, αλλά και την τουριστική δραστηριότητα, πρωτίστως όμως τη ζωή του μόνιμου κατοίκου, καθώς και το πρόβλημα της μείωσης των  κρατήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Απο πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράστηκε η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης στη διαχείριση της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού με τη δημιουργία ενός D.M.O. (Destination Management Organization) καθώς και η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών της.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξαν κοινές θέσεις στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί θεσμικά λειτουργώντας με επαγγελματικούς όρους και υποχρεώσεις, δεδομένων των όσων προσφέρει η ξενοδοχία στην Πολιτεία, καθώς και στο θέμα της βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο που πλέον πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα με το σύνολο των δραστηριοτήτων να οφείλουν να προστατεύουν το περιβάλλον αφήνοντας το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση της Ε.Ξ.Σ. για τον πρωτογενή τομέα και τη συνεργασία που θέλει να έχει με παραγωγούς της Σαντορίνης δίνοντας έμφαση και προβολή σε αυτούς.

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης έθεσε στον Δήμαρχο Θήρας τις προτάσεις της για συνεργασία με το Δήμο Θήρας στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και την παρουσία της Σαντορίνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ συζητήθηκε το θέμα του προωθητικού υλικού του νησιού και των αρνητικών δημοσιευμάτων για το νησί μας .

Απο πλευράς της η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ενημέρωσε τον δήμαρχο Θήρας για τις προτάσεις των μεγάλων tour operators  καθώς και αεροπορικών εταιρειών που έχουν την πρόθεση να δρομολογήσουν τα αεροπλάνα τους στη Σαντορίνη στην αρχή και το τέλος του καλοκαιριού επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο, έχοντας όμως ως προυπόθεση την ανάγκη στήριξης από το Δήμο και τους επιχειρηματίες, καταθέτοντας τις πρώτες προτάσεις τους.

Επιπλέον, εν όψει της προσεχούς συγκρότησης της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ζήτησε  ενεργό και εκτελεστικό ρόλο στις πρωτοβουλίες και δράσεις της.

Τέλος, ευχαριστώντας τον δήμαρχο για τη φιλοξενία του, ο κ. Παγώνης πρόσφερε στον κ. Ζώρζο την ποιητική συλλογή του μεγάλου Έλληνα ποιητή, Κ.Π. Καβάφη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024