Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜεγάλες προσδοκίες γεννά η αύξηση δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας – Η.Π.Α.
Καθημερινές συνδέσεις από τέσσερις εταιρίες το 2007

Μεγάλες προσδοκίες γεννά η αύξηση δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας – Η.Π.Α.

Μπορεί παλιότερα οι τουρίστες από την Αμερική να φάνταζαν «θεόσταλτοι» για κάποιες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά πολύ σύντομα οι τουριστικές αφίξεις από την εν λόγω χώρα αναμένεται να εκτοξευτούν στα ύψη, χάρη στις νέες αεροπορικές συνδέσεις που προγραμματίζονται για το 2007 μεταξύ των δύο χωρών…

Μπορεί παλιότερα οι τουρίστες από την Αμερική να φάνταζαν «θεόσταλτοι» για κάποιες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά πολύ σύντομα οι τουριστικές αφίξεις από την εν λόγω χώρα αναμένεται να εκτοξευτούν στα ύψη, χάρη στις νέες αεροπορικές συνδέσεις<...>που προγραμματίζονται για το 2007 μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, νέοι ορίζοντες ανοίγονται και για τους Έλληνες ταξιδιώτες και επαγγελματίες, στους οποίους θα παρέχεται πολύ σύντομα η δυνατότητα γρήγορων και άνετων αεροπορικών μεταφορών προς διάφορους προορισμούς του κόσμου.

Ειδικότερα, εκτός από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και την Delta Air Lines, που σήμερα προσφέρουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., δύο ακόμη αεροπορικές εταιρίες, η US Airways και οι Continental Airlines θα εκτελούν καθημερινά απευθείας δρομολόγια από τις 25 Μαΐου και τις 8 Ιουνίου 2007 αντίστοιχα. Σημειώνεται πως οι δύο πρώτες εταιρίες προσφέρουν συνδέσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης, γραμμή στην οποία θα δραστηριοποιηθούν σύντομα και οι Continental Airlines, ενώ πιο κοντά στην Αθήνα φέρνει τη Φιλαδέλφια η US Airways.

Ενδεικτικό των προσδοκιών που γεννιούνται για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι το γεγονός πως οι πτήσεις της αμερικανικής αεροπορικής εταιρίας Delta το 2006 είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 400% των Αμερικανών, που επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, όπως ανέφερε από το βήμα του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου IMIC 2007 ο υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – «Ελευθέριος Βενιζέλος», κ. Γιώργος Καραμάνος.

Την ύπαρξη θετικών μηνυμάτων από την αγορά της Αμερικής επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες και ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ στην Αμερική, κ. Γιώργος Ταμπάκης, στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής έκθεσης “New York Times”, κάνοντας λόγο για αυξημένες κατά 35 με 37% προκρατήσεις για Ελλάδα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μάλιστα, όπως εύστοχα επεσήμανε, πέρα από το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για την χώρα μας με τη δραστηριοποίηση τεσσάρων εταιριών στη γραμμή Ελλάδας – ΗΠΑ εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως οι εταιρίες αυτές φέρουν μαζί τους και το δικό τους δίκτυο διανομής, δηλαδή τους δικούς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που θα προβάλουν την Ελλάδα.

Εάν όμως θέλουμε οι τάσεις αυτές να επιβεβαιωθούν και οι αριθμοί αφίξεων από Αμερική να παραμείνουν ανοδικοί, χρειάζεται προγραμματισμός, οργάνωση και σύνεση από όλες τις πλευρές και τους φορείς, καθότι, όπως είναι γνωστό σε όλους, οι Αμερικάνοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο “value for money”. `Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος (Ε.Παντελίδης και Γ. Κουβατσέας)
αναφορικά με την ταξιδιωτική δαπάνη, οι Αμερικάνοι καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 101,6 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ στη συνολική δαπάνη ανά ταξίδι οι Αμερικάνοι αναδεικνύονται «πρωταθλητές» το 2005 με 1.205 ευρώ (μέση διάρκεια παραμονής οι 12 ημέρες).

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΑΑ, το 2006 η επιβατική κίνηση προς και από Η.Π.Α., όσον αφορά στις απευθείας πτήσεις, παρουσίασε αύξηση της τάξης του 20,8% (319.500 το 2006 έναντι 264.365 το 2005), και αύξηση της τάξης του 69%, όσον αφορά στις πτήσεις προς και από ΗΠΑ μέσω ενδιάμεσων προορισμών (κύριοι ενδιάμεσοι προορισμοί: Γερμανία, Μεγ. Βρετανία και Γαλλία).

Οι περισσότεροι διακινούμενοι επιβάτες μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α. έχουν σε ποσοστό 13% κύρια κατοικία στην Ελλάδα και 87% στις Η.Π.Α. Βασικότερος λόγος ταξιδίου τους είναι η αναψυχή (78%), ενώ ακολουθούν με ποσοστό 18% οι επισκέψεις σε συγγενείς / φίλους και με 14% οι επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024