Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτην εξαγορά της GB Airways Ltd προχώρησε η easyJet PLC

Στην εξαγορά της GB Airways Ltd προχώρησε η easyJet PLC

Η easyJet PLC (easyJet) ανακοίνωσε χτες ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την GB Airways Ltd, εκτός από τις θέσεις που έχει στο αεροδρόμιο του Heathrow, από το Bland Group Limited, στην […]

Η easyJet PLC (easyJet) ανακοίνωσε χτες ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την GB Airways Ltd, εκτός από τις θέσεις που έχει στο αεροδρόμιο του Heathrow, από το Bland Group Limited, στην τιμή<...>των 103.5 εκατ. λιρών.

Η GB Airways Ltd, είναι μια αεροπορική εταιρία που έχει σαν κύρια βάση της το London Gatwick. Η εταιρία πετάει σε πόλεις της Νότιας Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής έχοντας μια συμφωνία franchise με την British Airways PLC. Πετάει σε 31 προορισμούς και έχει 15 αεροσκάφη Airbus (9 A320s and 6 A321s) με μέσο όρο ηλικίας 4,1 χρόνια και θα συμπληρώσει τον στόλο των 107 A319 αεροσκαφών της easyJet. Συνολικά, η GB Airways Ltd εκτελεί 39 προορισμούς- 28 από το Gatwick, 6 από το Manchester και 5 από το Heathrow.

Η αγορά της GB Airways Ltd, συμβαδίζει με την στρατηγική της easyJet για συνεχή ανάπτυξη και κυρίως ενδυναμώνει τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία από την μεγαλύτερη βάση της το Gatwick. Η αγορά αυτή προσθέτει πολύτιμα slots στο Gatwick και επιταχύνει την ανάπτυξη καινούργιων προορισμών της easyJet. Εξαιτίας αυτής της αγοράς, η easyJet θα χρησιμοποιεί το 24% των slots του αεροδρομίου του Gatwick και θα μεταφέρει περίπου 8 εκατομμύρια επιβάτες σε 62 προορισμούς από το Gatwick. Μέχρι των χειμώνα 2008/2009, η GB Airways θα έχει ενοποιηθεί πλήρως με το επιχειρησιακό μοντέλο της easyJet.

O κ. Andy Harrison, ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet είπε: «Είναι μια εξαγορά που ισχυροποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους επιβάτες μας από το London Gatwick, τη μεγαλύτερη μας βάση και μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τις προοπτικές που μας προσφέρουν τα slots του αεροδρομίου. Η συμφωνία αυτή θα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους πελάτες της easyJet και της GB Airways, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής περισσότερων προορισμών στις τιμές της easyJet, και δημιουργεί καθαρή αξία στους μετόχους μας. Προσδοκούμε από αυτήν την εξαγορά να έχουμε θετικά έσοδα στο τρέχων οικονομικό μας έτος. Μακροπρόθεσμα θα μεταβιβάσουμε όλο το επιχειρησιακό κομμάτι της GB Airways στο μοντέλο χαμηλού κόστους της easyJet, όπως και στα υψηλά ποσοστά κερδοφορίας μας. Φιλοδοξούμε να καταφέρουμε την συγχώνευση του κόστους αλλά και των εσόδων παράλληλα με την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο Gatwick”.

Η easyJet θα συνεργαστεί με την British Airways για να γίνει πιο εύκολα η μετάβαση των πελατών. Η GB Airways, θα συνεχίσει να εκτελεί όλους τους προορισμούς της κάτω από το brand της ΒΑ μέχρι τις 29 Μαρτίου του 2008, και μετά θα συνεχίσει κάτω από το easy brand. H ολοκλήρωση της εξαγοράς, εξαρτάται από τα συνήθως νομικά προηγούμενα, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρμόδιες νομικές αρχές. Η διεξαγωγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2008.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024