Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Cyprus Airways μεταφέρει 4 φορές περισσότερους επιβάτες ετησίως
Αερομεταφορές

Η Cyprus Airways μεταφέρει 4 φορές περισσότερους επιβάτες ετησίως

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, ο κυπριακός αερομεταφορέας πραγματοποίησε 370 προγραμματισμένες πτήσεις.

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης του Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου μετέφερε 66.998 επιβάτες (48.929 επιβάτες σε προγραμματισμένες πτήσεις και άλλους 18.069 επιβάτες σε πτήσεις ACMI και ναυλωμένες πτήσεις) – περισσότερο από τέσσερις φορές πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, ο κυπριακός αερομεταφορέας πραγματοποίησε 370 προγραμματισμένες πτήσεις και βελτίωσε τον συντελεστή πληρότητας κατά 14% μονάδες. Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας, η Cyprus Airways μετέφερε 55% περισσότερους επιβάτες στις προγραμματισμένες υπηρεσίες της και πραγματοποίησε 38% περισσότερες πτήσεις. Αν συνυπολογίσει κανείς την κίνηση ACMI και την κυκλοφορία ναυλωμένων πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία διπλασίασε τους επιβάτες της σε σχέση με τον Μάιο του 2019.

«Σε λίγες μέρες θα έχουμε σε λειτουργία και τους 18 προορισμούς μας για το καλοκαίρι του 2023. Καθώς προσθέτουμε περισσότερους προορισμούς, συχνότητες και βελτιώνουμε το δίκτυό μας, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε μήνα με το μήνα. Τις τελευταίες εβδομάδες, επεκτείναμε τη συνδεσιμότητά μας με πολλαπλές εβδομαδιαίες συχνότητες προς τους ευρωπαϊκούς κόμβους της Ζυρίχης, της Πράγας, της Βασιλείας και του Μιλάνου και προς τις διεθνείς πύλες του Ντουμπάι και του Καΐρου. Το μοντέλο μας για την προσθήκη δρομολογίων, συχνοτήτων και τη βελτίωση της συνδεσιμότητας αποδίδει αποτελέσματα, καθώς είμαστε πλέον ο 3ος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Κύπρο τους τελευταίους 10 μήνες», δήλωσε ο Paul Sies, διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Airways.

“Παρά τον επιθετικό και ενίοτε άσκοπο ανταγωνισμό σε αρκετά από τα δρομολόγιά μας, είμαστε σε ισχυρή θέση να επιτύχουμε περαιτέρω αύξηση των επιβατών και να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον τουριστικό τομέα βελτιώνοντας τη διεθνή συνδεσιμότητα της Κύπρου. Με νέα πιο φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη να εντάσσονται σύντομα στο στόλο μας, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δικτύου μας με νέες συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες, θα αφήσουμε κάθε πέτρα στο δρόμο μας για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να καλωσορίσουμε περισσότερους τουρίστες στο νησί, εξυπηρετώντας παράλληλα την κυπριακή κοινότητα και την τουριστική βιομηχανία της, όλο το χρόνο”, πρόσθεσε ο κ. Sies.

“Ανυπομονούμε για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα καλωσορίσουμε νέες προσθήκες στο στόλο μας που θα προωθήσουν την ατζέντα μας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα με πιο πράσινα μοντέλα αεροσκαφών και μια εντελώς νέα εμπειρία για τους επιβάτες. Τα νέα μοντέλα αεροσκαφών θα προσφέρουν μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% και εντελώς νέα πρότυπα άνεσης για τους πελάτες”, τόνισε ο κ. Sies.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024