Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςICAO: Ανερχόμενο πρόβλημα οι απείθαρχοι και ενοχλητικοί επιβάτες στα αεροσκάφη
Αερομεταφορές

ICAO: Ανερχόμενο πρόβλημα οι απείθαρχοι και ενοχλητικοί επιβάτες στα αεροσκάφη

Φέτος, 31η Μαΐου, διεθνής ημέρα αφιερωμένη στα πληρώματα καμπίνας ο ICAO εστιάζει στην υποστήριξη των μελών πληρώματος καμπίνας επιβατών, που αντιμετωπίζουν απείθαρχους και ενοχλητικούς επιβάτες εν πτήσει.

Οι αεροσυνοδοί διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων, ενώ συμβάλλουν και στις προσπάθειες για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας κάθε πτήσης. Σήμερα, 31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Αεροσυνοδών, ο ICAO επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να υποστηρίζει τους/τις αεροσυνοδούς σε κάθε πτυχή της δουλειάς τους και τονίζει τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην υποστήριξη της εφαρμογής των προτύπων ασφάλειας και βιωσιμότητας του οργανισμού.

Φέτος, ο ICAO εστιάζει στην υποστήριξη των μελών πληρώματος καμπίνας επιβατών, που αντιμετωπίζουν απείθαρχους και ενοχλητικούς επιβάτες εν πτήσει. Το πλήρωμα καμπίνας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του ζητήματος.

Ο παγκόσμιος οργανισμός έχει αναπτύξει εργαλεία που τα κράτη μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διασφαλίσουν ότι οι δράστες λογοδοτούν και έτσι να αποτρέψουν μελλοντικά γεγονότα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευνομία και την πειθαρχία επί του αεροσκάφους. Επιπλέον, το Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης Ασφάλειας Πληρώματος Θαλάμου Eπιβατών του ICAO παρέχει προτεινόμενο περιεχόμενο για εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να μπορεί το πλήρωμα καμπίνας να αποτρέπει και να ανταποκρίνεται σε απείθαρχους και ενοχλητικούς επιβάτες στο αεροσκάφος.

Τα κράτη καλούνται να επικυρώσουν το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ του 2014 για να βελτιώσουν σημαντικά την ικανότητά τους να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους επί σχετικών πράξεων και αδικημάτων και να χρησιμοποιήσουν το Εγχειρίδιο για τις νομικές πτυχές σε απείθαρχους και ενοχλητικούς επιβάτες (ICAO Doc 10117) και το οποίο παρέχει οδηγίες για ποινικές και ενέργειες επιβολής.

Ζητείται επίσης από τα κράτη να παρέχουν εκπαίδευση στο προσωπικό τους και να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις συνέπειες μιας ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Αυτές οι ενέργειες θα συμβάλουν στον περιορισμό της συχνότητας και της σοβαρότητας των απείθαρχων και ενοχλητικών περιστατικών από επιβάτες, επιτρέποντας έτσι ένα ασφαλές και ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας για τα μέλη του πληρώματος καμπίνας και το λοιπό πλήρωμα, καθώς και μια θετική εμπειρία πτήσης για τους επιβάτες.

Ο ICAO αναπτύσσει επί του παρόντος πρόσθετες οδηγίες για τη διαχείριση των απείθαρχων επιβατών, στο περιβάλλον οπου διαμορφώνεται μετά την πανδημία και για να “εξοπλίσει” καλύτερα τα μέλη του πληρώματος, ώστε να ανταποκρίνονται σε τέτοια ζητήματα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024