Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυμφωνία ICAO – ACI World για πιστοποίηση των αεροδρομίων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα
Αεροδρόμια

Συμφωνία ICAO – ACI World για πιστοποίηση των αεροδρομίων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

ICAO
Ο γενικός γραμματέας του ICAO Juan Carlos Salazar (δεξιά) και ο γενικός διευθυντής του ACI World Luis Felipe de Oliveira.

Η συμφωνία, με την οποία ξεκίνησε το πακέτο εφαρμογής πιστοποίησης αεροδρομίου (iPack) υλικών για ρυθμιστικές αρχές και φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων, υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα της ICAO Juan Carlos Salazar και τον γενικό διευθυντή του ACI World Luis Felipe de Oliveira.

Μια νέα συμφωνία μεταξύ του ICAO και του Airports Council International (ACI) θα ενισχύσει την υποστήριξη για την πιστοποίηση των αεροδρομίων από τις κυβερνήσεις σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η συμφωνία, με την οποία εγκαινιάστηκε το Aerodrome Certification Implementation Package (iPack), με υλικό για τις ρυθμιστικές αρχές και τους φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων, υπεγράφη στο Μόντρεαλ από τον γενικό γραμματέα της ICAO Juan Carlos Salazar και τον γενικό διευθυντή του ACI World, Luis Felipe de Oliveira.

«Ο ICAO ανέπτυξε  το iPack σε συνεργασία με τον Airports Council International για να βοηθήσει τις κρατικές αρχές πολιτικής αεροπορίας και τους φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων στην αντιμετώπιση τεχνικών προκλήσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός προγράμματος πιστοποίησης αεροδρομίων», παρατήρησε ο κ. Salazar. «Η πιστοποίηση των αεροδρομίων από τις κυβερνήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα του ICAO είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της ασφαλούς ανάπτυξης των διεθνών αεροπορικών υπηρεσιών και, κατά συνέπεια, για την ικανότητα των κρατών να έχουν πρόσβαση στα οφέλη βιώσιμης ανάπτυξης της συνδεσιμότητας στο παγκόσμιο δίκτυο πτήσεων».

«Αυτή η συμφωνία βασίζεται στην ισχυρή και μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ACI World. «Το iPack θα βοηθήσει τα αεροδρόμια-μέλη μας στη διαδικασία πιστοποίησης αεροδρομίων μέσω της πρόσβασης σε εκπαίδευση και τεχνική βοήθεια -συμπεριλαμβανομένου του πολυετούς προγράμματος ACI-ICAO APEX. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ένας από τους πρώτους εξωτερικούς οργανισμούς που συνεργάζονται με τον ICAO για την παράδοση ενός iPack. Τα οφέλη θα επεκταθούν πέρα από τα αεροδρόμια, ώστε να βοηθήσουμε τα κράτη και το ευρύτερο αεροπορικό “οικοσύστημα” στη βιώσιμη ανάπτυξή τους, καθώς συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους αεροπορικούς ταξιδιώτες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο».

Το iPack περιλαμβάνει τεκμηρίωση, εργαλεία και ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διευκόλυνση κάθε παραλήπτη στους στόχους πιστοποίησης αεροδρομίου. Επίσης, ένας ειδικός εμπειρογνώμονας επί του θέματος θα συνεργαστεί με τις αρχές πολιτικής αεροπορίας και τους φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων για την παροχή καθοδήγησης.

Επιπλέον, οι φορείς εκμετάλλευσης αερολιμένων θα λάβουν αξιολόγηση των εγκαταστάσεών τους υπό την αιγίδα του προγράμματος ACI Airport Excellence (APEX). Με βάση τα πρότυπα του ICAO, τους εθνικούς κανονισμούς και τις βέλτιστες πρακτικές του ACI, το Πρόγραμμα APEX συνδυάζει την εντολή για κανονιστική συμμόρφωση με τις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και την εφαρμογή των προτύπων ασφάλειας.

Το φυσικό περιβάλλον των αεροδρομίων, τα οπτικά βοηθήματα και άλλες υποδομές, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας, το εγχειρίδιο και η σχετική τεκμηρίωσή του και η συμμόρφωση του αεροδρομίου με τις κανονιστικές απαιτήσεις για την έκδοση του πιστοποιητικού είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων που περιλαμβάνει η πρωτοβουλία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024