Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣε ισχύ από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου η καραντίνα 14 ημερών για αφίξεις στο Ην. Βασίλειο
Αερομεταφορές

Σε ισχύ από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου η καραντίνα 14 ημερών για αφίξεις στο Ην. Βασίλειο

Τα πρόστιμα που έχουν προταθεί ανέρχονται σε 1.000 λίρες για όσους παραβιάζουν την απομόνωση. Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η ανακοίνωση θα έχει άμεση συνέπεια να αποθαρρύνει τους Βρετανούς τουρίστες να πάνε στο εξωτερικό.

Σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου το μέτρο της καραντίνας 14 ημερών για όσους ταξιδεύουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό, επιβεβαίωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel.

Η αρμόδια υπουργός είπε ότι το μέτρο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της προόδου που έχει γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η πρώτη επανεξέταση του μέτρου θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Ο κανόνας της καραντίνας 14 ημερών ισχύει για τους επιστρέφοντες παραθεριστές καθώς και τους ξένους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ταξίδια εντός της Ιρλανδίας, των Νησιών της Μάγχης και της Νήσου Man, εξαιρούνται.

Επαγγέλματα, όπως οδηγοι φορτηγών, κυβερνητικοί υπάλληλοι και ιατρικό προσωπικό που ταξιδεύουν για δουλειά, θα αποφύγουν επίσης την υποχρέωση να επιστρέψουν στο σπίτι και να μείνουν εκεί για δύο εβδομάδες. Εξαιρούνται ακόμη οι επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο Heathrow μέσω transit.

Κατά την άφιξη, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δώσουν τη διεύθυνση όπου θα περάσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες και τα πρόστιμα που έχουν προταθεί ανέρχονται σε 1.000 λίρες για όσους παραβιάζουν την απομόνωση.


Πηγή: Daily Mail.

Η κα Patel θα καθορίσει επίσης τις ρυθμίσεις για τους ταξιδιώτες που δεν ταξιδεύουν χωρίς να έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να παραμείνουν σε καταλύματα που θα παρέχονται από την κυβέρνηση.

Διαφωνούντες βουλευτές τόνισαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι πρόκειται για ένα “σωστό μέτρο τη λάθος στιγμή” και αμφισβήτησαν την επιστημονική δικαιολόγηση της καραντίνας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καλώντας την υπουργό να δημοσιοποιήσει τη γνώμη της επιτροπής των επιστημόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η ανακοίνωση της κας Patel θα έχει άμεσες συνέπειες να αποθαρρύνει τους Βρετανούς τουρίστες να πάνε στο εξωτερικό. Οι επικεφαλής των τουριστικών επιχειρήσεων είχαν ζητήσει η καραντίνα να διαρκέσει μερικές εβδομάδες και όχι μήνες, με την ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να διασωθεί από τους κύριους μήνες διακοπών του Ιουλίου και του Αυγούστου. Εκατομμύρια παραθεριστές με κρατήσεις για το καλοκαίρι θα ζητήσουν τώρα να γνωρίζουν από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τις αεροπορικές εταιρείες εάν τα ταξίδια τους θα γίνουν ή όχι.

Ο “Independent” αναφέρει ότι οι δύο μεγαλύτεροι τουριστικοί οργανισμοί, TUI και Jet2, προγραμματίζουν να επανεκκινήσουν στα μέσα Ιουνίου. “Τώρα πιθανόν να ακυρώσουν τα πακέτα έως τον Ιούλιο. Μάλιστα η TUI προσφέρει στους πελάτες της που έχουν κλείσει να ταξιδέψουν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο τη δυνατότητα να αναβάλλουν τα ταξίδια τους. Η British Airways σχεδιάζει να ξεκινήσεις πτήσεις σταδιακά μέσα στον Ιούλιο αλλά αναφέρει ότι η καραντίνα θα προκαλέσει την κατάρρευση του σχεδίου της”.

Η Ryanair και η easyJet σκοπεύουν επίσης ξεκινήσουν να προσφέρουν πτήσεις τον Ιούλιο. Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary, δηλώνει ότι το μέτρο της καραντίνας θα παραβιαστεί ευρέως. “Ο κόσμος απλά θα αγνοήσει κάτι που είναι τόσο απελπιστικά ελαττωματικό”, είπε.

Στη φωτογραφία η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Priti Patel.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024