Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΟι τουρίστες συσσωρεύονται στην Ακρόπολη – Ουρές, εκνευρισμός και δυσαρεστημένοι επισκέπτες
Άρθρα

Οι τουρίστες συσσωρεύονται στην Ακρόπολη – Ουρές, εκνευρισμός και δυσαρεστημένοι επισκέπτες

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει για τα καλά η καλοκαιρινή σεζόν και ήδη το μνημείο της Ακρόπολης δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στον μεγάλο όγκο των επισκεπτών.

Η καλοκαιρινή σεζόν 2023 έχει ξεκινήσει και ήδη οι επαγγελματίες του χώρου βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανοργάνωτη Πολιτεία. Από την μία ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και λοιποί φορείς επευφημούν το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και από την άλλη η Πολιτεία βρίσκεται απροετοίμαστη απέναντι σε ένα καλοκαίρι που θα φέρει ρεκόρ επισκεπτών την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πολλές έρευνες το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να επισκεφτούν τη χώρα μας περισσότεροι τουρίστες από κάθε άλλη χρονιά. Ωστόσο ήδη, πριν ξεκινήσει καλά-καλά η σεζόν, το ιστορικό μνημείο της Ακρόπολης δέχεται τεράστια πίεση, από τον όγκο των τουριστών που την επισκέπτονται καθημερινά.

→Ακρόπολη: Ναι στην αύξηση των τουριστών… αλλά με έργα

Είναι γνωστό ότι τα Προπύλαια αποτελούν και την είσοδο και την έξοδο των τουριστών από τον αρχαιολογικό χώρο με αποτέλεσμα την συσσώρευση κόσμου, ενώ μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται η δημιουργία ξεχωριστής εξόδου από το πίσω μέρος του ιερού βράχου. Παράλληλα τα μηχανήματα επικύρωση των εισιτηρίων δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς δεν αρκούν συγκριτικά με τον αριθμό των τουριστών.

Αυτό το πρόβλημα θίγει και ο γνωστός ξεναγός Κρίτων Πιπέρας. «Η μόνη λέξη να περιγράψω την κατάσταση στην Ακρόπολη είναι: ΑΙΣΧΟΣ! ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ! ΣΤΡΙΜΩΞΙΔΙ, ΤΣΑΚΩΜΟΙ, ΦΩΝΕΣ! Οι τουρίστες βρίζουν, φωνάζουν, διαπληκτίζονται! Δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει λογική. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!. 4.000 απόλυτα δυσαρεστημένοι επισκέπτες! Συγχαρητήρια στα υπουργεία, που χαίρονται να λένε ότι χιλιάδες επισκέπτες ήρθαν και σήμερα στην Ακρόπολη! Ρώτησε κανείς για τον εκνευρισμό των επισκεπτών? Τα νεύρα? Την απογοήτευση τους? Νιώθω ντροπή που οι ξεναγοί προσπαθούμε δεκαετίες τώρα να καλύψουμε την ανικανότητα υπουργών, ” υπευθύνων”, να απαλύνουμε τις κακές εντυπώσεις ενός ανίκανου κράτους. Μιάμιση ώρα στην ουρά για να μπούμε στην Ακρόπολη και άλλη μιάμιση ώρα να φτάσουμε στον Παρθενώνα. Δεν υπάρχει χρόνος για ξενάγηση που οι επισκέπτες έχουν πληρώσει. Η ουρά φτάνει στην Δ. Αεροπαγίτου και μεγαλώνει. Αν δεν έχετε ιδέα πως να το διαχειριστείτε, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ! Κάνετε τεράστια ζημιά στη χώρα και τον τουρισμό. Λύσεις υπάρχουν. τις προτείνουμε κάθε χρόνο. Σοβαρευτείτε πριν θρηνήσουμε θύματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενώ οι συνάδελφοί του αναρωτιούνται τι θα γίνει μόλις γεμίσει ο Πειραιάς με κρουαζιερόπλοια και το πως θα αντιμετωπίσει το μακροχρόνιο πρόβλημα η πολιτεία ενόψει εκλογών.

 

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024