Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕΤΑΠ Πάφου: To επίδομα ανεργείας αποτρεπτικός παράγοντας για εργασία το χειμώνα στα ξενοδοχεία
Εργασιακά

ΕΤΑΠ Πάφου: To επίδομα ανεργείας αποτρεπτικός παράγοντας για εργασία το χειμώνα στα ξενοδοχεία

Ο Κυριάκος Δρουσιώτης επισημαίνει την ανάγκη να αρθεί το όριο της 50% εργοδότησης για ξενοδοχεία που λειτουργούν χειμώνα, θεωρώντας το αποτρεπτικό για την λειτουργία τους, ενώ τονίζει την ανάγκη για αναθεώρηση των κρατικών επιδομάτων.

Στην ανάγκη να αρθεί το 50% της εργοδότησης των υπαλλήλων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε περίπτωση λειτουργίας ενός ξενοδοχείου την χειμερινή περίοδο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Κυριάκος Δρουσιώτης, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο όριο αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στο να παραμένουν ανοικτά τα ξενοδοχεία το χειμώνα.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε πως η Πάφος προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα γιατί οι ξενοδόχοι κλείνουν στις αρχές Νοεμβρίου και επαναλειτουργούν τον Απρίλιο ίσως και Μάρτιο. Πρόσθεσε πως για πολλούς Κύπριους εργαζόμενους το ανεργιακό επίδομα για περίοδο τεσσάρων μηνών που ισοβαθμεί με το 75% του μισθού τους είναι αποτρεπτικός παράγοντας για μια εργασία.

Πρόσθεσε ότι άλλο αίτημα της ΕΤΑΠ είναι το επίδομα οι εργαζόμενοι να το λαμβάνουν στο τέλος της περιόδου που δεν εργάζονται και λίγο πριν την περίοδο που θα ξεκινήσουν εκ νέου εργασία. Για το συγκεκριμένο θέμα, συνέχισε ο κ. Δρουσιώτης, έχουν ως ΕΤΑΠ προχωρήσει σε παραστάσεις. Λόγω και αυτού του γεγονότος τόνισε, αρκετοί Κύπριοι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ανέφερε πως, «το κράτος επιθυμεί να πληρώνει το 75% του μισθού των υπαλλήλων την χειμερινή περίοδο ενώ οι ξενοδόχοι προτίνουν να πληρώνουν το 50% του μισθού και το 50% να το πληρώνει το Κράτος».

Πρόσθεσε επίσης πως από τις συντεχνίες υπάρχει ένας περιορισμός σύμφωνα με τον οποίον αν θα λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο πρέπει να εργοδοτήσει το 50% του προσωπικού.

Ο κ. Δρουσιώτης διερωτήθηκε ακολούθως ποιος καθόρισε το 50% εργοδότησης του προσωπικού. Είναι, εκτίμησε, για αυτόν τον λόγω που πολλοί ξενοδόχοι προτιμούν να παραμείνουν κλειστοί, προσθέτοντας πως το όριο του 50% είναι απαγορευτικό.

Επίσης, συνέχισε, «το κράτος χάνει πολλά από το ΦΠΑ και από τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει», σημειώνοντας ότι «εάν καταφέρουμε να αρθεί το 50% τότε θα λειτουργήσουν περισσότερα ξενοδοχεία την χειμερινή περίοδο».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024