Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιακομματική στρατηγική συναίνεση

Διακομματική στρατηγική συναίνεση

Το χαρακτήρα της EXPO ως μιας παγκόσμιας έκθεσης με γνωστικό, πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό ενδιαφέρον τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γ. Πασχαλίδης

Το χαρακτήρα της EXPO ως μιας παγκόσμιας έκθεσης με γνωστικό, πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό ενδιαφέρον τόνισε<...> ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γ. Πασχαλίδης στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τους βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού Θεσσαλονίκης, τους οποίους και ενημέρωσε για την πορεία διεκδίκησης της διοργάνωσης της ΕΧΡΟ 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, ο υφυπουργός Παιδείας Ν. Γκεσούλης, οι βουλευτές Σπ. Βούγιας, Στ. Καλαφάτης, Σ. Κούβελας, Γ. Ορφανός, Αν. Σπηλιόπουλος, Κ. Διαμαντής, Γ. Κύρκος, Θ. Τσιόκας, Α. Ρεγκούζας, καθώς και ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Κουκιάδης.

Ο κ. Πασχαλίδης, αφού ανέφερε ότι γύρω από το στόχο της διοργάνωσης της EXPO έχει επιτευχθεί μια διακομματική στρατηγική συναίνεση, υπογράμμισε ότι «Μια σύγχρονη και ελκυστική EXPO, όπως την θέλουμε μπορεί να εκφράσει συνολικά τη Ν.Α. Ευρώπη και με θέμα “Τα Ανθρώπινα δίκτυα” να απευθύνεται σε όλον τον κόσμο». Σημείωσε, ακόμα ότι «σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ χρειάζεται μια μετακόμιση των ειδήσεων για την EXPO από τις οικονομικές σελίδες στις πρώτες σελίδες των πολιτικών, κοινωνικών γεγονότων, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη μεγάλη οικονομική σημασία του εγχειρήματος».

Ο υπουργός σημείωσε ότι η φάση διεκδίκησης από εδώ και πέρα αφορά σε 18 έως 24 μήνες δουλειάς, αφού η ελληνική υποψηφιότητα θα κριθεί σε μια από τις 3 γενικές συνελεύσεις του ΒΙΕ (Δεκέμβριος 2003, Ιούνιος 2004, Δεκέμβριος 2004). «Υπάρχει ένας σαφής χάρτης διαδρομής ένα μεγάλο μέρος του οποίου διανύσαμε μέχρι τώρα. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί σταθμοί που αφορούν τις πράξεις της κυβέρνησης, τις συναντήσεις των κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης, τις επισκέψεις στο εξωτερικό, τις επισκέψεις του ΒΙΕ στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, την παρουσία μας στο διαδίκτυο. Αυτό το ταξίδι της διεκδίκησης θα συνεχισθεί για 500 έως 700 ημέρες ακόμα. Μετά το Παρίσι, τη Σεβίλλη, τη Γενεύη, το Μονακό, θα αξιοποιήσουμε τα μεγάλα γεγονότα του 2003 και του 2004. Και πιστεύω πως θα φτάσουμε στον προορισμό μας συνεπείς στο ραντεβού μας» κατέληξε ο κ. Πασχαλίδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024