Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςWorld Travel Market 2002 – Με προβλήματα ξεκίνησε η πρώτη μέρα της έκθεσης στο νέο εκθεσιακό κέντρο ExCeL

World Travel Market 2002 – Με προβλήματα ξεκίνησε η πρώτη μέρα της έκθεσης στο νέο εκθεσιακό κέντρο ExCeL

Ένα mini adventure travel ήταν η μεταφορά από και προς το νέο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, για τους χιλιάδες επισκέπτες και εκθέτες, της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού World Travel Market που άνοιξε τις πύλες της χθες, για πρώτη χρονιά στο νέο χώρο…

Παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών ότι η φετινή έκθεση World Travel Market, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά στο νέο εκθεσιακό κέντρο ExCeL, θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία<...> και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα πρόσβασης, το αποτέλεσμα ήταν τελείως διαφορετικό.

Τα τραίνα μπορεί να έφευγαν με την πατροπαράδοτη βρετανική ακρίβεια όμως στην συνέχεια το ταξίδι μέχρι το χώρο του εκθεσιακού κέντρου εξελισσόταν σε μια μικρή περιπέτεια.
<Η κύρια γραμμή πρόσβασης στο ExCeL, η Docklands Light Rail, παρουσίασε προβλήματα με αποτέλεσμα οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης να περιμένουν μέσα στα τρένα τα οποία είχαν σταματήσει για αρκετά λεπτά. Οι υπεύθυνοι ζητούσαν από τους επιβάτες σε ορισμένους σταθμούς να αλλάξουν τρένο με αποτέλεσμα τα διερχόμενα τρένα να παρουσιάζουν έντονο συνωστισμό. Τα προβλήματα αυτά δείχνουν να δικαιώνουν τους φόβους που είχαν πολλοί από τους εκθέτες για τη νέα θέση της έκθεσης. Μάλιστα οι χώρες της Aπω Ανατολής είχαν απειλήσει ‘με μποϊκοτάζ’ την έκθεση, αν δεν δινόντουσαν διαβεβαιώσεις για την ομαλή πρόσβαση των επισκεπτών.

Το νέο εκθεσιακό κέντρο ExCeL είναι ιδιαίτερα μοντέρνο και μεγαλύτερο κατά 12% από το Earls Court, καλύπτοντας 36.850 τ.μ. Φέτος μεταξύ των εκθετών είναι 17 καινούργιες χώρες όπως το Αζερμπαϊζάν, Αλγερία, Υεμένη, Αρούμπα, Αγ. Μαρτίνος, Μονακό, Σερβία, Νησιά Κανουάν, και Σενεγάλη. Ο αριθμός των εκθετών έφθασε τις 5.000 από 183 χώρες, εκ των οποίων οι 147 λάμβαναν μέρος για πρώτη φορά.

Η κ. Fiona Jeffery διευθύντρια της έκθεσης δήλωσε ότι “η τουριστική βιομηχανία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και της αξίζει να αναπτυχθεί μέσα σε ένα χώρο όπως το ExCeL, το οποίο χωρίς αμφιβολία προσφέρει όλες τις δυνατότητες. Την επόμενη χρονιά στην περιοχή, που τώρα αναπτύσσεται, πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους πέντε νέα ξενοδοχεία.” Όσον αφορά τη μεταφορά η κ. Jeffery τόνισε ότι “Στόχος μας ήταν να επιβεβαιώσουμε ότι και οι εκθέτες αλλά και οι επισκέπτες θα μπορούν να προσεγγίσουν το ExCeL χωρίς δυσκολίες. Έτσι μέσω διαπραγματεύσεων καταφέραμε να προσφέρεται στους επιβάτες που πάνε στο ExCeL ειδικό εισιτήριο το Visitor Travelcards με στόχο να έχουν καλύτερη τιμή, αλλά και να μην περιμένουν σε ουρές πολύ ώρα. Επίσης, 24 νέα τρένα υπήρχαν στη γραμμή DLR που περνούσαν κάθε 2 λεπτά. Τέλος, μια ειδική ομάδα ανθρώπων στους σταθμούς του DLR βρίσκονται με στόχο να εξυπηρετούν και να δίνουν πληροφορίες στους επιβάτες.” Το πρόβλημα όμως με τις γραμμές που δεν λειτουργούσαν υπήρξε όχι μόνο το πρωί, αλλά και το απόγευμα στον γυρισμό, παρά τις σαφείς διαβεβαιώσεις υπαλλήλων του τρένου την προηγούμενη μέρα ότι την ημέρα έναρξης της έκθεσης όλα θα λειτουργούν κανονικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024