Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςWTM 2002: Προβλήματα και δυσαρέσκειες από τη φετινή ελληνική συμμετοχή στην WTM υπόσχεται να λύσει η ΔΙΤΕΞ Λονδίνου

WTM 2002: Προβλήματα και δυσαρέσκειες από τη φετινή ελληνική συμμετοχή στην WTM υπόσχεται να λύσει η ΔΙΤΕΞ Λονδίνου

Αποστολή – Εντονότατη αρνητική κριτική για την αισθητική και τη λειτουργικότητα του ελληνικού περιπτέρου άσκησε η πλειοψηφία των εκθετών με επικεφαλής την περιφέρεια των Ιονίων νήσων…

Αποστολή – Εντονότατη αρνητική κριτική για την αισθητική και τη λειτουργικότητα του ελληνικού περιπτέρου άσκησε η πλειοψηφία των εκθετών με επικεφαλής<...> την περιφέρεια των Ιονίων νήσων αλλά και όσους είχαν την ατυχία να βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά του ελληνικού περιπτέρου.

Πράγματι η ατμόσφαιρα στο μισό περίπου ελληνικό περίπτερο ήταν ασφυκτική από τους δύο τοίχους και την κατασκευή του υπερυψωμένου κοινόχρηστου χώρου. Η γενική γραμματέας της περιφέρειας των Ιονίων νήσων Αναστασία Κανελλοπούλου εξέφρασε την εντονότατη δυσαρέσκεια της τόσο προς τον πρόεδρο του ΕΟΤ όσο και προς τον επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο Παναγιώτη Αργυρό φθάνοντας στο σημείο, όπως μας είπε, να αρνηθεί να πληρώσει.

Όμως και η τοποθέτηση του εντυπωσιακού υλικού του stand του Αθήνα 2004 -που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όλο το ελληνικό περίπτερο- έγινε με τέτοιο αποτυχημένο επικοινωνιακά τρόπο ώστε να μην μπορεί να το δουν οι επισκέπτες της έκθεσης από μακριά, αλλά μόνο όταν βρίσκονταν εντός του περιπτέρου. Σαν να “είχε στηθεί για το βλέπουμε εμείς οι ίδιοι οι έκθέτες και όχι για να προσελκύει τους επισκέπτες” όπως σημείωσε, σχολιάζοντας αρνητικά, υψηλόβαθμο μέλος της αποστολής του Αθήνα 2004. Ταυτόχρονα οι ψηλοί ομόκεντροι τοίχοι του περιπτέρου, που προφανώς σχεδιάστηκαν στη λογική του να συγκρατούν τον επισκέπτη “εντός των τειχών”, δεν επέτρεψαν -κατά την άποψή μας να δηλωθεί αισθητικά το φως που χαρακτηρίζει την χώρα μας ενώ η απουσία υπηρεσίας catering δεν επέτρεψε να εκδηλωθεί η φιλοξενία που υποτίθεται ότι μας χαρακτηρίζει.

Ο κ. Αργυρός αναφερόμενος στο θέμα του περιπτέρου μας εξήγησε ότι έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί ώστε να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου (στυλ Island ) και όχι σε γωνία. Αρχικά η θέση του ελληνικού περιπτέρου είχε αυτές τις προδιαγραφές αλλά “η απόφαση μας, σε συνεργασία με τους υπευθύνους του κυπριακού περιπτέρου, προκειμένου να αλλάξουμε θέση ώστε να μην βρισκόμαστε δίπλα στο περίπτερο της Β. Κύπρου σε συνάρτηση με την αδυναμία να ευρεθεί άλλος αντίστοιχων προδιαγραφών χώρος μας ανάγκασαν να βρεθούμε στην γωνία του εκθεσιακού κέντρου. Στα σχέδια τα οποία είδαμε δεν φαινόταν το μέγεθος του προβλήματος. Επιλέξαμε να βάλουμε στο πίσω μέρος του περιπτέρου τα Ιόνια νησιά για λόγους δίκαιας κατανομής και επειδή τα τελευταία χρόνια είχαν τοποθετηθεί μπροστά.”.

Ο κ. Αργυρός τόνισε ότι έχουν σημειωθεί όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και έχουν σχεδιάσει σχετικές λύσεις για το επόμενο χρόνο. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι για τον επόμενο χρόνο έχει ήδη εξασφαλιστεί θέση στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου, οι τοίχοι θα είναι χαμηλοί και θα υπάρχει συνεχές catering έστω και αν αυτό σημαίνει κάποιο αυξημένο κόστος για κάθε εκθέτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024