Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΥπεγράφη χτες το σχετικό μνημόνιο ανάληψης των Special Olympics 2011
Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics - Αθήνα 2011

Υπεγράφη χτες το σχετικό μνημόνιο ανάληψης των Special Olympics 2011

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, υπεγράφη χτες στην Αθήνα, το μνημόνιο ανάληψης, από τη χώρα μας, των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, του 2011. Το μνημόνιο υπέγραψαν, από ελληνικής πλευράς, εκ μέρους του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης και η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, υπεγράφη χτες στην Αθήνα, το μνημόνιο ανάληψης, από τη χώρα μας, των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, του 2011. Το μνημόνιο υπέγραψαν, από ελληνικής πλευράς, εκ μέρους<...>του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης και η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου και από πλευράς Special Olympics International, ο Αντιπρόεδρος κ. Lee Todd και ο Διευθυντής κ. Michael Smith.

Μετά την υπογραφή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ιωαννίδης, δήλωσε: «Επτά χρόνια μετά την πετυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η Ελλάδα θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχουν 7.500 αθλητές, 2.500 προπονητές, 3.000 κριτές και διαιτητές, 25.000 εθελοντές, 30.000 μέλη οικογενειών των αθλητών και χιλιάδες θεατές και δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά της υφηλίου.

Οι Αγώνες αυτοί, εδώ και 40 χρόνια, έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας κοινωνικής πραγματικότητας, στην οποία η διαφορετικότητα όχι μόνο δεν αποκλείεται, αλλά ενσωματώνεται απροκατάληπτα και αρμονικά. Δίνουν ελπίδες και ευκαιρίες σε άτομα με διανοητική αναπηρία, διαδραματίζοντας έτσι ένα καίριο ρόλο για μια κοινωνία και έναν Πολιτισμό αντάξιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Από τη γενέτειρα του Ολυμπισμού, την Ελλάδα, το μήνυμα για τη φιλοσοφία των Special Olympics θα είναι ισχυρό. Στόχος δεν είναι τα ρεκόρ, αλλά το θάρρος, το δικαίωμα όλων στη χαρά, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, πρωτογενείς αξίες του Ολυμπισμού. Είμαι βέβαιος ότι οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics του 2011 θα στεφθούν με οργανωτική επιτυχία, επιφυλάσσοντας ένα άρτιο πλαίσιο για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες, πετυχαίνοντας τον πολλαπλό κοινωνικό τους στόχο».

Σπηλιωτόπουλος: Αγώνες με εξαιρετικό συμβολισμό

Λόγο για αγώνες με εξαιρετικό συμβολισμό έκανε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, προσερχόμενος στο Mέγαρο Mουσικής Αθηνών. Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του Η ζωή μας έχει χρώμα μόνο όταν αγκαλιάζει τους πάντες. Και, πάνω απ’ όλα, όταν ξέρει να αναγνωρίζει τις ειδικές, όχι μόνο ανάγκες, αλλά και δεξιότητες. Οι αγώνες αυτοί, θα είναι αγώνες που θα αναδείξουν τις ιδιαίτερες δεξιότητες που έχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που είναι ακριβώς το ίδιο με εμάς. Και είναι πολύ σημαντικό για μια κοινωνία, να ξέρουμε να αναγνωρίζουμε τη διαφορετικότητα. Δεν θέλουμε την ομοιότητα, την ισοπέδωση, τη μονοτονία, δεν θέλουμε το ίδιο χρώμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024