Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠάρκο Πολιτισμού πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών
Πολιτισμός

Πάρκο Πολιτισμού πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

Οι χώροι που θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν, όταν υλοποιηθεί το σχέδιο, όπως αναφέρει η μελέτη ιδεών για την ανάδειξη της βόρειας εισόδου της πόλης των Πατρών είναι η Ρωμαϊκή Γέφυρα, το αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας: Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πάτρας.

Κατά τη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την πρόταση για την “Ενοποίηση σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών”. Το θέμα αυτό θα έρθει ακολούθως προς έγκριση για ένταξη και χρηματοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και θα ακολουθήσει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για την ανάδειξη της βόρειας εισόδου της Πάτρας.

“Η διατήρηση, προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό στοιχείο για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής και εθνική οικονομίας. Μείζονος σημασίας για εμάς”, όπως τόνισε ο Pεριφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, “είναι η δημιουργία περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού που θα ενώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο”.

“Θέλουμε να αλλάξουμε την όψη της περιοχής μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πάρκο που θα αναδεικνύει τα πολιτιστικά σημεία της πλευράς αυτής της Πάτρας και θα αποτελεί ένα χώρο τουριστικού ενδιαφέροντος” επεσήμανε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι μέχρι τώρα μελέτες που τυχόν έχουν γίνει τα παλαιότερα χρόνια, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως για το θέμα αυτό θα γίνει ανοικτή δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

“Με τη σωστή προετοιμασία και τις κατάλληλες μελέτες, θα κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε νέα έργα, ώστε να κάνουμε την περιοχή μας, μία σύγχρονη Περιφέρεια Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης. Η ενοποίηση των χώρων αυτών, αποτελεί το μεγάλο όνειρό μας στην Περιφέρεια”, κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι η ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και η ενοποίηση των σημείων αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που εντοπίζονται σε ακτίνα 500 μέτρων από αυτό, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής.

Οι χώροι που θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν, όταν υλοποιηθεί το σχέδιο, όπως αναφέρει η μελέτη ιδεών για την ανάδειξη της βόρειας εισόδου της πόλης των Πατρών είναι:

  • η Ρωμαϊκή Γέφυρα,
  • το αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και
  • το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας: Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πάτρας.

Ουσιαστικά, η μελέτη περιλαμβάνει και τη διασύνδεση δημόσιων κτιρίων και συγκεκριμένα: το κτίριο έδρας της Περιφέρειας (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32), το κτίριο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Παπαδιαμάντη 14 και Αρέθα), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αχαΐας στο κτίριο της πρώην Γεωργικής Σχολής (Πανεπιστημίου 171), το ΕΘΙΑΓΕ, το  Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, το 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας (Πανεπιστημίου), το 15ο Γυμνάσιο Πάτρας, το 34ο Δημοτικό Σχολείο και 39ο Νηπιαγωγείο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024