Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤο Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας τελειώνει, οι συνεργασίες συνεχίζονται
Πολιτισμός

Το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας τελειώνει, οι συνεργασίες συνεχίζονται

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xiao Junzheng με την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Η Κινεζική Πρεσβεία προγραμματίζει στο Ζάππειο, στις αρχές του φθινοπώρου, έκθεση παραδοσιακής κινεζικής τέχνης.

​Με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xiao Junzheng είχε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση, η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η επισκόπηση των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών. Όπως τόνισε η υπουργός, «η πολιτιστική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας αποτελεί πρωτεύον μέρος της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών μας» και σημείωσε: «Όπως η Ελλάδα είναι το λίκνο του Πολιτισμού, αντίστοιχος είναι και ο ρόλος του κινεζικού πολιτισμού στην Ανατολή».

O κ. Xiao μετέφερε στην υπουργό τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Hu Heping, προς ευόδωση του έργου της και τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας τους. Σημειώνεται ότι η κα Μενδώνη είχε πολύωρη συνάντηση εργασίας, κατά την επίσκεψη του κ. Hu Heping, στην Αθήνα, τον περασμένο Απρίλιο.

O πρέσβης έθεσε το ενδεχόμενο της ανταποδοτικής επίσκεψης της κας Μενδώνη στο Πεκίνο, τον προσεχή Οκτώβριο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη στενών πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών που αντανακλώνται και στις συχνές επισκέψεις αξιωματούχων και ανθρώπων του πολιτισμού της Κίνας, που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη χώρα μας ή σχεδιάζουν να την επισκεφθούν και πάλι, στο προσεχές διάστημα.

Καθώς το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας οδεύει προς το τέλος του, η Κινεζική Πρεσβεία προγραμματίζει στο Ζάππειο, στις αρχές του φθινοπώρου, έκθεση παραδοσιακής κινεζικής τέχνης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην έκθεση αξιοποιείται η σύγχρονη τεχνολογία και θα αποτελέσει την τελετή λήξης του Έτους.

Ταυτόχρονα, δρομολογείται η ίδρυση Κινεζικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα, διά της οποίας μπορεί -σύμφωνα με την αρχαιολογική νομοθεσία- να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη κοινών αρχαιολογικών προγραμμάτων των δύο χωρών.

Η κα Μενδώνη ενημέρωσε τον κ. Xiao για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Μουσείου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2025. Έγινε, επίσης, θετική αποτίμηση του μέχρι στιγμής έργου του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού, που ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024