Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠροσκλήσεις για υποβολή αιτημάτων για δράσεις άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού
Πολιτισμός

Προσκλήσεις για υποβολή αιτημάτων για δράσεις άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού

Οι δυο προσκλήσεις έχουν στόχο να συμβάλουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και προώθηση δράσεων με έμφαση στην επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει δύο προκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχή αιγίδας για δράσεις που αφορούν στον τομέα της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δυο προσκλήσεις έχουν στόχο να συμβάλουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και προώθηση δράσεων με έμφαση στην επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

  1. Η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε κοινότητες φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να υποβάλουν Προτάσεις επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2023, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).
  2. Η δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε Μουσεία και Συλλογές Νεότερου Πολιτισμού, για υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης και παροχής αιγίδας σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2023. Η πρόσκληση δεν καλύπτει αιτήματα για λειτουργικές δαπάνες ή κτιριακές υποδομές και δεν απευθύνεται σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από το ΥΠΠΟΑ φορείς.

Για τις δύο Προσκλήσεις που αφορούν σε δράσεις για την ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς επισημαίνεται ότι:
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, μέσω του οποίου θα υποβάλουν μέχρι τις 15 Μαρτίου 2023 την πρότασή τους ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Αναλυτικά οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος, οι όροι και προϋποθέσεις για την οικονομική ενίσχυση ή την παροχή αιγίδας έχουν αναρτηθεί και στον κόμβο του ΥΠΠΟΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024